Boli pe care oamenii le iau de la animalele de companie

0
0
Toxoplasmoza, boală care se poate transmite de la piscă, este foarte periculoasă pentru femeia însarcinată deoarece produce avort spontan
Toxoplasmoza, boală care se poate transmite de la piscă, este foarte periculoasă pentru femeia însarcinată deoarece produce avort spontan

Cele mai multe boli se pot lua de la animalele fără stăpân, însă şi de la cele de casă. De exemplu, cei muşcaţi de câini comunitari trebuie să meargă de urgenţă la medic, existând riscul transmiterii turbării.

Afecţiunile transmise de la animale la om se numesc zoonoze, acestea putând da complicaţii dacă nu sunt tratate. De la animale se pot contracta boli parazitare, bacteriene, micotice sau virale.

Zoonozele pot fi transmise omului şi prin consumarea de produse animale contaminate. Pentru prevenirea îmbolnăvirii, sunt importante evitarea apropierii de animalele fără stăpân, tratarea animalului bolnav, deparazitarea periodică a acestuia şi mai ales respectarea regulilor de igienă. Iată care sunt cele mai frecvente boli pe care oamenii le iau de la animalele de companie!

Boli pe care oamenii le iau de la animalele de companie - toxoplasmoza, un pericol pentru femeile însărcinate

Boală transmisă de pisici sau în urma consumului de carne infestată şi insuficient preparată termic, toxoplasmoza este foarte periculoasă pentru femeia însarcinată, deoarece produce avort spontan sau malformaţii grave la făt.

Boala poate trece neobservată, manifestându-se sub forma unei răceli banale. Parazitul care produce boala, Toxoplasma gondii, este prezent atât în materiile fecale, dar poate fi găsit şi în blana pisicii.

Află pe clicksanatate.ro ce alte boli se pot transmite de la animalul de companie

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri