Câţi ani are cea mai bătrână pisică din lume? Longevitatea ei extraordinară a fost înscrisă în Cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corduroy este oficial cea mai bătrână pisică din lume/FOTO www.guinnessworldrecords.com
Corduroy este oficial cea mai bătrână pisică din lume/FOTO www.guinnessworldrecords.com

Corduroy, o pisică din localitatea Sisters, statul american Oregon, a primit, joi, titlul de cea mai bătrână felină de acest tip în viaţă, din lume, din partea reprezentanţilor Guinness World Records.

Corduroy, o pisică cu o mare pasiune pentru brânza cheddar şi vânatul şoarecilor, locuieşte într-un sat din Sisters, Oregon, la circa 160 de kilometri la sud-est de Portland, şi petrece foarte mult timp în afara casei, spun reprezentanţii Guinness World Records, citaţi de Reuters.

Pisica are acum 26 de ani şi 13 zile. Încă din copilărie, Corduroy a locuit cu proprietara sa, Ashley Reed Okura, care avea şapte ani când pisica a intrat în viaţa ei.

"Secretul (longevităţii, n.r.) a fost să i se permită să fie pisică - să vâneze şi să aibă parte de multă dragoste", a spus Reed Okura, într-un comunicat.

Recordul anterior a fost deţinut de o pisică din San Diego, Tiffany Two, care avea 26 de ani şi 204 zile când a murit, pe 3 iunie.

Kristen Ott, purtător de cuvânt pentru Guinness World Records, recunoaşte că este posibil să existe în lume o altă pisică mult mai bătrână decât Corduroy. Pentru a obţine acest titlu, proprietarul animalului trebuie să aibă probe video înregistrate de-a lungul decadelor, precum şi declaraţii ale martorilor.

În prezent, pisicile trăiesc, în medie, între 15 şi 20 de ani. Această durată de viaţă a înregistrat în ultimii ani o creştere constantă, graţie progreselor făcute de medicina veterinară şi ameliorării alimentaţiei. Recordul de longevitate pentru o pisică este deţinut de un motan din statul american Texas, denumit Creme Puff, care a trăit până la vârsta de 38 de ani, înainte de a muri, pe 6 august 2005.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite