Aşa poţi reduce transpiraţia în exces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deodorantele din comerţ conţin substanţe care pot dăuna sănătăţii. În plus, multe dintre ele nici nu au efectul scontat. E bine să ştii că există anumite plante care reglează în mod natural cantitatea de sudoare eliminată de organism.

Transpiraţia e un proces normal, prin care se reglează temperatura corpului. Când ea este produsă în exces, poate fi un efect al stresului din timpul zilei ori al temperaturilor ridicate din timpul verii sau poate fi semnul unei afecţiuni.

Dacă ai această problemă, e indicat să consulţi un medic, înainte să recurgi la tratamente naturale. El îţi va spune care este adevărata cauză şi-ţi va recomanda un tratament adecvat pentru cauza respectivă.

Salvia micşorează cantitatea de sudoare

Specialiştii în fitoterapie recomandă două căni de ceai de salvie pe zi pentru a reduce activitatea glandelor sudoripare. Remediul este eficient în cazurile de transpiraţie excesivă cauzată de stres sau nervozitate.

Prepară ceaiul astfel: pune o linguriţă de salvie uscată într-o cană cu apă fiartă. Lasă ceaiul la infuzat 10 minute, răceşte-l, apoi bea-l, cu înghiţituri mici, pe tot parcursul zilei. Efect garantat pentru aceeaşi problemă s-a dovedit că au şi frunzele proaspete de salvie amestecate cu suc de roşii.

Află ce alte remedii naturale te ajută să reduci transpirația în exces, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Uleiul de ricin tratează acneea

4 remedii naturale pentru estomparea ridurilor

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite