Ministrul Sorin Grindeanu, despre gările din România: „90 la sută arată ca acelea din Mariupol”

0
0
Publicat:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat joi, 22 septembrie, în deschiderea Congresului Național de Drumuri și Poduri de la Timișoara că „România este țara cu două dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa”, dar „90 la sută din gările din România arată ca cele din Mariupol”.  

Gările aflate în paragină ar putea fi transferate către primării FOTO Adevărul (arhivă)
Gările aflate în paragină ar putea fi transferate către primării FOTO Adevărul (arhivă)

Sute de specialiști în drumuri participă la cea de-a XVI-a ediție a Congresului Național al Drumuri, organizat în acest an, la Timișoara. La eveniment participă și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

În deschiderea evenimentului, Grindeanu a declarat că „o țară cu drumuri bune are și o economie solidă”, iar „România este țara cu două dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa”. „Asta se datorează inginerilor și drumarilor români”, a spus Grindeanu.

Ministrul a mai declarat că una dintre prioritățile sale este descentralizarea, semnând în acest sens „vreo 50 de protocoale” prin care drumuri administrate de  CNAIR să fie preluate în administrare de autoritățile locale. Grindeanu a mai declarat că descentralizarea include și transferul către autoritățile locale a gărilor aflate în prezent în administrarea CFR.

„90 la sută din gările din România arată ca cele din Mariupol. CFR nu are forța necesară să modernizeze acest patrimoniu și le transferăm către autoritățile locale”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor le-a lansat drumarilor și o provocare: să unească provinciile istorice prin proiecte majore de infrastructură.

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite