Scandal Grindeanu-Drulă pe tema Blue Air. Ce-și reproșează cei doi lideri politici

0
0

Situația Blue Air este ultimul motiv de scandal politic între actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, și liderul USR, Cătălin Drulă, cei doi atacându-se reciproc în spațiul public.

Sorin Grindeanu și Cătălin Drulă continuă răfuiala politică FOTO Colaj Adevărul
Sorin Grindeanu și Cătălin Drulă continuă răfuiala politică FOTO Colaj Adevărul

Tensiunile au început după ce liderul USR, Cătălin Drulă, în calitate de președinte al Comisiei de transporturi din Camera Deputaților, l-a chemat pe Sorin Grindeanu, la comisie, pentru audieri. Reprezentantul PSD nu a mers la comisie. Reacția a venit imediat de la liderul USR.

Grindeanu, un ministru care fuge de responsabilitate. Azi trebuia să dea explicații pentru cazul Blue Air în fața comisiei parlamentare de Transporturi, dar s-a ascuns. Sute de mii de români au fost păgubiți. Blue Air a fost un Caritas în 2022, după cum spune chiar Marcel Ciolacu. Un Caritas de care Grindeanu știa, dar în loc să-l oprească, i-a lăsat pe români să ia țeapă. Avea toate pârghiile legale și obligația să pună stop (...) Acum se sustrage controlului parlamentar. E primul ministru al Transporturilor pe care îl văd atât de terorizat de funcție și responsabilitatea ei”, a punctat Drulă.

Sorin Grindeanu a precizat la Parlament că nu vrea să intre într-o polemică cu fostul ministru al Transporturilor, dar a lansat mai multe atacuri. „Nu doresc să intru în polemică cu dânsul. E o reminiscență de când era ministru. A ținut copiii 24 ore în căldură în câmp (...) Ca să revin la Blue Air. E mai important ca isteriile unor domni, care trăiesc în filme cu răngi”, a subliniat Grindeanu, care a amintit de Drulă că a permis punerea unor microfoane ambientale în biroul său de ministru, fiind înregistrați cei care veneau la ministrul USR.

„Pe români îi interesează de Blue Air. E o companie privată, care în octombrie 2020 a beneficat de OUG a unui Guvern de dreapta, de 300 de milioane de lei, pe un ajutor de stat. Ajutor care între octombrie 2020 și ianuarie 2021 a fost accesat de această companie. În dec 2020 compania a intrat în forma premergătoare falimentului, concordatul. Atenție, în decembrie 2020 (...) În iulie-august 2021, această companie a informat Ministerul Transporturilor, când era Drulă, că nu mai poate să plătească dobânzile aferente sumei de 300 de milioane și nici ratele. Cerea să se renegocieze cadrul”, a completat ministrul Transporturilor.

Lider local, atac la Drulă

Liderul PSD Giurgiu a venit și el cu un răspuns pentru USR. „Domnul Drulă se luptă cu terorişti imaginari şi i se pare că joacă în filme de acţiune. Îl vede „terorizat” pe Sorin Grindeanu, în propriile scenarii, şi a rămas blocat în regia interceptărilor şi a incursiunilor agresive cu răngi, din propriul mandat. Domnule Drulă, reveniţi-vă! Luaţi contact cu realitatea şi aduceţi-vă aminte că aţi fost ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, în perioada decembrie 2020 - septembrie 2021! Dumneavoastră vorbiţi acum de pârghii legale şi de „obligaţii” de a pune stop la situaţia gravă de la Blue Air?”, a punctat Marian Mina.

În ce pelicule şi fantasme aţi trăit, dle. Drulă, cât aţi fost ministru? Vreţi să (re)vedeţi documentele de la Blue Air care v-au fost adresate şi în care sunteţi avertizat, negru pe alb, că Blue Air nu are bani? Cinstit vorbind, decât să aruncaţi, inutil, dvs. şi Vlăduţ de la Sănătate 1 miliard de euro pe vaccinuri, mai bine salvaţi compania Blue Air!”, a completat Mina.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri