Vremea se schimbă radical. Unde plouă, unde va fi cald. Prognoza meteo pe două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea se anunță capricioasă și în prima jumătate a lunii mai, cu ploi și temperaturi care vor oscila de la zi la zi.

Vremea va fi schimbătoare
Vremea va fi schimbătoare

Potrivit meteorologilor, în perioada 1-14 mai vremea va fi schimbătoare în toată țara, ploile urmând să-și facă simțită prezența.

În Banat, temperaturile maxime vor fi între 18 și 22 de grade, mai ales în 3, 4 mai și între 9 și 12 mai.

Noaptea va fi mai frig, 6-8 grade Celsius. Meteorologii spun că vor fi ploi în prima săptămână, în general de scurtă durată, pe arii restrânse.

În Crișana, începutul săptămânii începe cu o ușoară încălzire, astfel că mediile maximelor vor fi în primele două zile de 22-24 de grade.

Minimele se vor situa între 6 și 10 grade și vor fi ploi pe suprafețe mici și în general slabe cantitativ în perioada 1 – 8 mai.

Transilvania începe luna mai cu valori mai ridicate decât în mod obișnuit, cu maxime cuprinse între 18 și 21 de grade. În 2 mai, vor fi aproximativ 3 grade, iar în restul perioadei se vor situa între 6 și 8 grade.

Ploile își vor face apariția după 7 mai, dar și atunci pe spații relativ restrânse.

În Maramureș, în primele două zile se va încălzi, în următoarele se va răci, apoi se va încălzi din nou. Maximele va fi între 18 și 22 de grade, iar temperaturile minime vor fi de 4...5 grade.

În Moldova vor fi temperaturi cuprinse între 16 și 20 de grade, urmând ca în a doua săptămână, valorile termice diurne să crească treptat de la 16 grade până spre 20 de grade. Noaptea va fi mai rece, cu temperaturi cuprinse între 3 și 8 grade Celsius.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua săptămână din luna mai.

Și în Dobrogea, prima săptămână debutează cu vreme caldă, cu valori maxime cuprinse între 13 și 19 grade, cele mai coborâte valori în intervalul 3 – 4 mai.Temperaturile minime vor fi între 7 și 9 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua săptămână din luna mai.

În Muntenia, în prima săptămână a lunii mai, temperaturile se vor încadra între 17 și 21 de grade. Apoi în cea de a doua săptămână temperaturile se vor încadra între 20 și 22 de grade. Temperaturile minime vor fi între 6 și 9 grade, cu cele mai coborâte valori în intervalul 1 - 3 mai.

Cel mai cald va fi în Oltenia, valorile termice diurne vor scădea de la medii de 20...21 de grade la începutul intervalului spre 17 grade în 3 și 4 mai, urmând ca apoi să crească din nou spre 21 de grade în ultimele zile ale primei săptămâni.

La munte, vremea nu va avea modificări substanțiale pe aproape tot intervalul, astfel încât mediile temperaturilor maxime vor fi între 8 și 10 grade, iar ale minimelor între 1 și 4 grade.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite