Țările din Europa cu cele mai mici și cele mai mari prețuri la benzină și motorină. Unde se situează România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scumpirea carburanților a afectat multe state. Totuși, în ultima vreme, tarifele la motorină și benzină în cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene s-au micșorat.

Tarifele la motorină și benzină s-au micșorat. Foto: Arhivă
Tarifele la motorină și benzină s-au micșorat. Foto: Arhivă

Țara cu cea mai ieftină benzină din Europa este Bulgaria, unde prețul unui litru este 1,3 euro. În aceeași ordine de idei, un litru de benzină în Malta costă 1,34 euro, în Slovenia 1,4 euro, iar în România prețul unui litru de benzină este de 1,41 euro. 

Cel mai mare tarif la benzină este înregistrat în Danemarca, la peste 2 euro pe litru. În continuare, în Finlanda și Franța un litru de benzină costa 1,96 euro, iar în Grecia costă 1,94 euro. 

Conform Digi24, diferența de tarif între benzina cea mai ieftină și cea mai scumpă din cele 27 țări membre UE este de circa 80 de eurocenți/l. 

Țara cu cea mai ieftină motorină este Malta, unde prețul unui litru este de 1,21 euro. De asemenea, un litru de motorină în Bulgaria costă 1,34 euro, în Lituania 1,44 euro, iar în Polonia un litru de motorină costă 1,45 de euro. România se află printre țările UE cu cele mai mici prețuri la motorină, ocupând poziția a opta.

Astfel, diferența de tarif între motorina cea mai ieftină și cea mai scumpă din cele 27 țări membre UE este de 75 de eurocenți/l.

Suedia are cea mai scumpă motorină din Uniunea Europeană - 1,96 euro pe litru. Un litru de motorină în Finlanda costă 1,92 euro, în Franța 1,79, iar în Italia prețul unui litru de motorină este de 1,76 euro.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite