Vreme neobișnuită în toiul iernii: vin temperaturi de primăvară. În ce regiuni se anunță ninsori

0
Publicat:

Vin temperaturi de primăvară după valul de ger cumplit. Vremea se încălzește neobișnuit, iar în regiunile sud-estice maximele vor ajunge la 11 grade Celsius. Chiar dacă vor fi ușoare variații termice la mijlocul acestei săptămâni, temperaturile vor fi pozitive în aproape toată țara.

Vreme de primăvară FOTO Shutterstock
Vreme de primăvară FOTO Shutterstock

În noaptea de luni spre marți, vremea se schimbă din nou. Sunt așteptate ninsori în nordul, vestul și centrul țării, în timp ce în sud și est vor fi, local, precipitații mixte și polei. 

În săptămăna 22-29 ianuarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și ușor deficitare în cele sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Luni, 15 ianuarie, în ţară, regimul termic va fi în general peste ceea ce ar fi normal la mijlocul lunii ianuarie. În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii mixte ziua şi predominant sub formã de ninsoare noaptea.

În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii cu precãdere în a doua parte a intervalului, mixte local în Moldova şi în zonele deluroase din restul teritoriului şi predominant sub formã de ploaie în zona joasã din Oltenia şi pe arii restrânse în Muntenia şi Dobrogea. Pe alocuri se va forma polei.

La munte vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini unde trecãtor ninsoarea va fi viscolitã şi pe arii restrânse şi în zonele joase de relief, cu o probabilitate mai mare în cele intracarpatice. Conform meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -4 şi 3 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, vremea va continua sã se încãlzeascã uşor. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi condiţii pentru ploaie slabã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã va fi de -2…1 grad.

Se răcește din nou

Marți, 16 ianuarie îIn ţară, vremea se va rãci. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 8 grade, iar cele minime între -12 şi 1 grad. Cerul va avea înnorãri şi local se vor semnala precipitaţii, cu o probabilitate mai mare în jumãtatea sudicã a teritoriului.

Acestea vor fi mai ales sub formã de ploaie în zona de câmpie din regiunile sudice şi predominant sub formã de lapoviţã şi ninsoare în rest. Pe arii restrânse se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi pe alocuri în vest, sud-vest şi centru. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei. Cerul va avea înnorãri temporare şi trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 4…6 grade, iar cea minimã de -5…-3 grade.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite