Prognoză meteo sâmbătă, 25 mai: vreme caldă, dar cu ploi și descărcări electrice

0
Publicat:

Ziua de sâmbătă, 25 mai, aduce vreme caldă în mare parte din țară. Conform meteorologilor, maximele se vor situa între 20 și 28 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între 8 și 16 grade.

Bucureștenii vor avea parte de vreme frumoasă și caldă. Foto: Shutterstock (Arhivă)
Bucureștenii vor avea parte de vreme frumoasă și caldă. Foto: Shutterstock (Arhivă)

În aceeași ordine de idei, valori mai scăzute se vor înregistra în zonele depresionare din estul Transilvaniei, 3-4 grade Celsius, iar pe arii restrânse va fi ceață. 

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), cerul va fi variabil. După orele prânzului și seara se vor semnala înnorări temporare, când în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în nord-estul, centrul și sudul țării vor fi averse însoțite de descărcări electrice. 

Ploile vor fi însemnate cantitativ pe arii restrânse, înregistrându-se peste 15-20 l/mp. În unele locuri, sunt posibile căderi de grindină. Vântul își face, de asemenea, simțită prezența, suflând slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și vestul Carpaților Meridionali (peste 55-65 km/h) și cu viteze mai reduse în Dobrogea, nordul Moldovei, Transilvania, Oltenia și Muntenia. 

Bucureștenii vor avea parte de vreme frumoasă. Cerul va fi variabil, existând șanse să apară înnorări, averse și descărcări electrice după-amiaza. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului, cu viteze ce vor atinge trecător la rafală 35-40 km/h. 

În Capitală, maxima se va situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între 11 și 12 grade Celsius. 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite