Ciclonul din Marea Mediterană vine și peste România. Când se schimbă vremea VIDEO

0
Publicat:

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat prognoza meteo actualizată, precizând că ciclonul din Marea Mediterană ajunge în România.

Vremea se schimbă de  săptămâna viitoare FOTO: Arhivă
Vremea se schimbă de săptămâna viitoare FOTO: Arhivă

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat că vremea se va schimbă în zilele următoare.

"Vom avea o schimbare semnificativă în ceea ce privește evoluția condițiilor meteorologice. Duminică dimineață am înregistrat la 128 de stații meteorologice, cele mai mari temperaturi minime zilnice, de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră.De luni, temperaturile vor mai scădea, comparativ cu ceea ce am înregistrat în această săptămână, mai ales în jumătatea nordică a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 7-8 grade Celsius, în timp ce în sud este posibil să mai consemnăm valori de 16-17 grade Celsius. Revin ploile pentru că vorbim de averse, în special în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, dar și Maramureș, Moldova și Dobrogea, practic se va simți în toată țara, iar la atitudini mai mari, peste 1.700 de metri, precipitațiile vor fi mixte.

Vorbim de cantități de apă de 15 - 20 litri pe metrul pătrat și intensificări ale vântului de 50, 60 km/h", a spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

În Capitală, vremea va fi în continuare caldă și luni. Cerul va avea înnorări și începând din orele amiezii, vor fi ploi, mai ales averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat (cu rafale de 35-40 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite