Val de pensionări în Poliţie, din cauza iminenţei modificării pensiilor speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii ar putea ieşi mai târziu la pensie
Poliţiştii ar putea ieşi mai târziu la pensie

Iminenta modificare a pensiilor speciale, care va creşte vârsta de pensionare şi va scădea veniturile, aşa cum au anunţat sindicatele din Ministerul Afacerilor Interne, stârneşte panică. Mulţi angajaţi MAI şi-au depus dosare de pensionare pentru a beneficia de prevederile legii mai favorabile.

Guvernul ar urma să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care se schimbă modul de calcul pentru pensiile poliţiştilor. Modificările ar urma să vizeze Legea pensiilor militare de stat, afectându-i pe poliţişti, militari şi anagajaţi ai serviciilor secrete.

”Va fi majorată vârsta concomitent cu micşorarea cuantumului pensiei”, a susţinut Dumitru Coarnă, preşedinte Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, luni, că salariile poliţiştilor vor creşte cu 10%. Ea a precizat că pregăteşte actul normativ pentru şedinţa de Guvern din această săptămână şi că majorarea se va aplica din momentul intrării în vigoare a acestuia. Ministrul anunţă că vor fi angajaţi 4.000 de oameni în sistem şi că pensionarea din MAI în condiţiile actuale se va mai putea face până în 15 septembrie.

Carmen Dan a precizat că au fost discuţii în acest sens cu Ministerul Finanţelor Publice şi că decizia este ca salariile poliţiştilor să crească cu 10%.
Ministrul de Interne a mai anunţat că vor fi angajate în Poliţie 4.000 de persoane, având în vedere deficitul de personal din sistem în urma pensionărilor anticipate.
Ea a subliniat însă că nu va fi modificat sistemul de calcul al pensiilor celor din MAI, iar cei care vor să se pensioneze în aceleaşi condiţii ca şi până acum o vor mai putea face până în 15 septembrie.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite