UPDATE Şapte persoane sunt suspectate că ar fi obţinut peste 30.000 de euro, după ce ar fi exploatat mai multe fete, inclusiv minore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei şapte membri ai grupării din Caracal care se ocupă cu traficarea unor minore ar fi obţinut peste 30.000 de euro, forţând fete, cele mai multe cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, să se prostitueze. În acest caz, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au făcut miercuri mai multe percheziţii.

Potrivit anchetatorilor, în luna noiembrie 2013, la nivelul municipiului Caracal, şapte persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat care avea ca principală activitate infracţională recrutarea de persoane de sex feminin în scopul exploatării lor sexuale, prin folosirea de violenţe, ameninţări, induceri în eroare, lipsiri de libertate în mod ilegal.

Victimele celor şapte bărbaţi, 13 la număr, dintre care nouă cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, provenind din familii dezorganizate, erau plasate ca prostituate într-un apartament închiriat pe raza municipiului Caracal, prevăzut cu obloane din lemn masiv, închise permanent.

DIICOT mai precizează că victimele celor şapte bărbaţi erau exploatate sexual şi în alte locuri din judeţul Olt şi judeţele limitrofe, în care erau duse sub pază strictă, fiind apoi readuse şi sechestrate în apartamentul „sigilat” cu obloane.

În schimbul prestaţiile sexuale se cereau sume cuprinse de bani sau alte patrimoniale însuşite de membrii grupului infracţional organizat. În acest fel, suspecţii ar fi obţinut peste 30.000 de euro din traficarea celor 13 victime.

Membrii grupării sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism

Procurorii DIICOT au făcut. miercuri dimineaţă, au făcut opt percheziţii pe raza municipiului Caracal, la domiciliile celor şapte membri ai grupării, precum şi la apartamentul în care erau ţinute sechestrate victimele.

În cauză au fost puse în executare 46 de mandate de aducere, printre persoanele care vor fi audiate de procurorii DIICOT Olt numărându-se nu doar membrii grupării, ci şi 27 de bărbaţi suspectaţi că au beneficiat de prestaţiile tinerelor obligate să se prostitueze, săvârşind astfel infracţiunea de folosire a serviciilor unei persoane exploatate, prevăzută de noul Cod penal. 


Pe aceeaşi temă:

Un şofer şi un agent comercial condamnaţi de Tribunalul Alba la închisoare pentru transport de minore în străinătate

Minore din Satu Mare, în lanţuri şi cătuşe la o prezentare de modă. Direcţia pentru Protecţia Copilului face anchetă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite