Un şofer şi un agent comercial condamnaţi de Tribunalul Alba la închisoare pentru transport de minore în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer şi un agent comercial de la două firme de transport călători, judecaţi pentru că ar fi transportat minore afară din ţară în scopul practicării prostituţiei, au fost condamnaţi de Tribunalul Alba la câte 2 ani de închisoare cu suspendare. Inculpaţii au recunoscut faptele şi au beneficiat de reducerea pedepsei, în condiţiile în care legea prevede un minim de 3 ani de închisoare pentru această infracţiune.

Dumitrescu Romulus din Vâlcea şi Uveges Mihail Claudiu din Braşov au fost trimişi în judecată în mai 2013 pentru de trafic de minori. Prima decizie a fost pronunţată luni, 9 septembrie, de Tribunalul Alba şi prevede condamnarea celor doi bărbaţi la câte 2 ani de închisoare cu suspendare. Aceştia au recunoscut faptele şi au beneficiat de reducerea pedepsei. Instanţa a schimbat încadrarea juridică a faptei în aceea de transportare a unui minor în scopul exploatării acestuia. Soluţia mai poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

În dosarul iniţial sunt judecate în continuare Magheru Petruţa Luminiţa, care se ocupa cu recutarea şi plasarea minorelor, precum şi mama acesteia, Vieru Victoria, din Galaţi, de 72 de ani, la locuinţa căreia erau cazate tinerele înainte de a fi scoase din ţară. Una dintre minore a fost surprinsă de poliţişti şi procurori într-un autocar pe teritoriul judeţului Hunedoara. În total în dosar sunt patru victime, părţi vătămate. Cei patru au fost identificaţi în luna martie 2013, când au şi fost arestaţi preventiv. Vieru Victoria a fost eliberată la recurs, iar Dumitrescu Romulus şi Uveges Mihail Claudiu în iunie 2013. Magheru Petruţa Luminiţa a stat în arest preventiv până în februarie 2014.

Viorica Vieru mai are o condamnare pentru trafic de droguri de mare risc. Femeia de 72 de ani a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de cocaină în 2013, la Curtea de Apel Galaţi. Şi fiica acesteia este recidivistă. Petruţa Luminiţa Magheru este condamnată tot la trei ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de cinci ani pentru trafic de minori. Noua faptă a fost săvârşită în interiorul perioadei de suspendare, lucru care va atrage, dacă femeia va fi găsită vinovată, anularea suspendării şi executarea şi a celor trei ani de închisoare. 

Administrator de firmă din Alba condamnat la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală

Tineri din Alba condamnaţi la închisoare cu executare pentru tâlhărie

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite