UPDATE Percheziţii în Timiş: peste 30 de persoane, audiate pentru fraude bancare. Printre suspecţi, fiul unui poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au adus 33 de persoane la audieri într-un dosar de fraude bancare FOTO Adevărul
Poliţiştii au adus 33 de persoane la audieri într-un dosar de fraude bancare FOTO Adevărul

Mai multe percheziţii au loc, joi dimineaţă, în judeţul Timiş, într-un dosar de înşelăciuni bancare. Anchetatorii spun că prejudiciul în dosar ar depăşi 400.000 de lei. În urma acţiunii, peste 30 de persoane au fost duse la audieri, printre care se numără şi fiul unui poliţist din Timiş, precum şi mai mulţi angajaţi ai unor bănci.

UPDATE Printre suspecţi se numără şi mai mulţi angajaţi ai unor bănci.

UPDATE Potrivit poliţiştilor, o femeie de 41 de ani era cea care se ocupa de racolarea persoanelor interesate să obţină un câştig ilicit. După obţinerea documentaţiei ce trebuia falsificată, femeia apela la alte trei persoane, care se ocupau de falsificarea efectivă a actelor.

UPDATE  Printre suspecţi se află angajaţi ai unor bănci, fiul de 17 ani al unui poliţist, precum şi o juristă.

Procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) spun că membrii filialei foloseau documente contrafăcute pentru a lua credite. Potrivit anchetatorilor, aceştia au falsificat inclusiv actele unor pensionari militari sau ai Ministerului de Interne. După ce încasau banii, liderii grupării, care produceau documentele false, împărţeau banii pe jumătate cu persoana care obţinea împrumutul.

Surse apropiate anchetei, spun că din grupare făcea parte şi o juristă care ajuta la întocmirea documentelor contrafăcute. Autorităţile monitorizau gruparea încă de la începutul anului.

Procurorii au emis 37 de mandate de aducere la audieri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite