Un tânăr drogat din București, urmărit de poliție, a murit din cauza unui traumatism cranio-cerebral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul din București, filmat săptămâna trecută dezbrăcat pe stradă și cu un comportament haotic, a murit din cauza unui edem cerebral masiv după ce a căzut și s-a lovit puternic la cap, potrivit fișei preliminare emisă de Institutul Național de Medicină legală. 

Droguri - Foto Shutterstock
Droguri - Foto Shutterstock

Bărbatul a fost depistat zilele trecute pe o stradă din Sectorul 5. El avea un comportament violent atât cu propria persoană, cât și cu polițiștii chemați la fața locului. Acesta a început să fugă atunci când i-a observat pe polițiști. Apoi, ignorând solicitările oamenilor legii, tânărul s-a împins spre polițiști, iar aceștia au folosit mijloacele din dotare, reprezentate de spray iritant-lacrimogen și baston. 

În timpul incidentelor, bărbatul s-a îndepărtat de polițiști și a căzut pe spate și s-a lovit de asfalt, s-a ridicat și a căzut din nou, lovindu-se la cap. 

Polițiștii l-au imobilizat și l-au transportat la Spitalul Universitar de Urgență București în  stare comatoasă, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București.  

Tânărul a murit marți, 26 septembrie, ca urmare a unui stop cardio-respirator și insuficienței organice multiple, potrivit sursei citate. 

Fișa preliminară de constatări emisă de Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” în urma efectuării autopsiei, arată că moartea bărbatului a fost violentă, iar cauza a fost  edemul cerebral masiv cu hemoragii cerebrale secundare, consecința unui traumatism cranio-cerebral cu hemoragie meningo-cerebrală.  

Potrivit aceleiași surse, aceste leziuni ar fi putut fi produse prin lovire de corp/plan dur, pot data din 18.09.2023 și au o legătură de cauzalitate directă și necondiționată cu decesul. 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au luat în calcul declarațiile polițiștilor care au intervenit la fața locului, declarațiile altor martori oculari, dar și imaginile surprinse de camerele de supraveghere, în care pot fi observate comportamentul haotic și autoagresiv al bărbatului ce începe înaintea intervenției polițiștilor. 

Ancheta continuă în acest caz, iar cercetările sunt efectuate de  Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri. 

Bărbatul de 30 de ani avea în sânge mai multe substanțe interzise : cocaină, heroină și opioide. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite