Un român condamnat în cazul celor 39 de migranţi vietnamezi găsiţi morţi într-un parc industrial din Anglia, prins în Bucureşti VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Un român în vârstă de 48 de ani, căutat internaţional, la solicitarea autorităţilor judiciare din Marea Britanie, care au emis un mandat european de arestare, în ancheta privind moartea a 39 de vietnamezi într-un camion frigorific în Essex, în anul 2019, a fost prins miercuri în Bucureşti, şi urmează să fie extrădat, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Miercuri „în Bucureşti, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmăriri au depistat un bărbat, de 48 de ani, urmărit internaţional, la solicitarea autorităţilor judiciare din Marea Britanie, care au emis un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor prin imprudenţă (omor din culpă) şi conspiraţie la sprijinirea migraţiei ilegal”, potrivit unui comunicat al IGPR 

Din cercetări a reieşit că, împreună cu alte persoane, bărbatul ar fi organizat şi coordonat transportul ilegal al mai multor migranţi, în Marea Britanie, în interiorul unuia dintre camioanele deţinute de o grupare infracţională, folosit în acest scop.

Potrivit sursei citate, este vorba despre cazul din data de 23 octombrie 2019, în Essex, Marea Britanie, au fost identificate trupurile neînsufleţite a 39 de cetăţeni vietnamezi, bărbaţi, femei şi copii, cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani, care s-au sufocat, după ce ar fi fost închişi într-o remorcă, timp de aproape 12 ore. 

Bărbatul, Marius Mihai Drăghici, a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării, în favoarea autorităţilor britanice, conform Hotnews.ro.  

Activitatea investigativă s-a derulat în colaborare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Bacău – Serviciul Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

În acest caz, un alt cetăţean român, Gheorghe Nica a fost condamnat în ianuarie 2022 la 27 de ani de închisoare în Marea Britanie, pentru trafic de migranţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite