VIDEO Marea Britanie. Traseul camionului frigorific în care au fost descoperite 39 de cadavre. Cine e şoferul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
camion cadavre

Poliţia britanică a declarat că remorca în care s-au găit cele 39 de corpuri în sudul Angliei a sosit în Marea Britanie din Zeebrugge, Belgia.

Remorca unui camion înmatriculat în Bulgaria, în care a fost descoperit 39 de cadavre în Essex, Marea Britanie, provenea din Zeebrugge, Belgia şi nu din Irlanda, aşa cum a spus anterior, a precizat poliţia.

 "Credem că vehiculul a călătorit de la Zeebrugge la Purfleet", unde a ajuns miercuri, 23 octombrie, în jurul orei 00:30,  a declarat poliţia din Essex într-un comunicat, adăugând că doar camionul provenea din Irlanda de Nord.

Autorităţele britanice au spus anterior că vehiculul a intrat în ţară prin portul Holyhead, Ţara Galilor, care primeşte inclusiv feriboturile din Irlanda.

Camionul şi remorca vor fi transferate la Tilbury Docks "pentru ca apoi cadavrele să poată fi recuperate, păstrând demnitatea victimelor", a declarat Pippa Mills, şeful poliţiei Essex.

Daily Mirror a publicat o fotografie cu şoferul vehiculului, suspectat de crimă şi plasat în arest. Potrivit presei, acesta se numeşte Mo Robinson, are 25 de ani şi este din Irlanda de Nord. Sâmbătă dimineaţă ar fi părăsit locuinţa de 350.000 de euro pe care o împarte cu iubita însărcinată, iar de atunci nu a mai dat vreun semn.

traseu camion

O ancheta a fost lansată după ce serviciile de urgenţă au descoperit cadavrele a 38 de adulţi şi un minor într-o remorcă pentru camioane în jurul orei 01:40 în noaptea de 22 spre 23 octombrie, în Grays, la 32 km. de Londra, potrivit unei declaraţii a poliţiei din Essex.

Mai târziu, Ministerul de Externe bulgar a confirmat că vehiculul este înmatriculat la Varna, dar că proprietarul său era un irlandez, a relatat postul de radio bulgar NOVA. După verificări, se pare că vehiculul părăsise Bulgaria în 2017, potrivit Radio Naţional Bulgar.

Persoanele descoperite moarte într-un camion în Marea Britanie nu au urcat în camion în Bulgaria, pentru că autovehiculul nu a mai intrat în Bulgaria de la înregistrarea sa, în 2017, a declarat miercuri premierul bulgar, Boiko Borisov.

Vorbind la canalul privat de televiziune BTV, premierul Borisov a mai spus că Bulgaria cooperează cu autorităţile britanice în cadrul investigaţiilor. „Camionul a fost înregistrat în 2017 în Bulgaria de către o femeie cu cetăţenie irlandeză.

Camionul a părăsit atunci Bulgaria şi de atunci nu a mai intrat niciodată pe teritoriul bulgar. Deci, nu există elemente care să ne conecteze cu incidentul, în afară de plăcuţele de înmatriculare ale camionului”, a declarat Boiko Borisov, transmite reuters.

"Camionul a fost înmatriculat în 2017 în Bulgaria de o femeie, cetăţean irlandez. A plecat din ţară şi nu a mai revenit. Aşa încât e exclus să avem vreo legătură, cu excepţia numerelor de înmatriculare ale camionului", a spus Borisov.

Cadavrele a 39 de persoane au fost descoperite în noaptea de marţi spre miercuri într-un tir frigorific în Parcul Industrial Waterglade din Grays, la est de Londra, în Essex, iar poliţia a anunţat arestarea unui bărbat sub suspiciunea de crimă.

Conform unor versiuni diferite ale poliţiei, camionul ar fi venit din Bulgaria şi ar fi intrat sâmbătă în Marea Britanie pe la Holyhead, în Ţara Galilor, sau prin portul Purfleet, venind dinspre Zeebrugge (Belgia). Şoferul, un bărbat de 25 de ani din Irlanda de Nord, a fost arestat, după cum a anunţat poliţia britanică.

Condiţiile în care au fost găsite aceste persoane sunt ''absolut înfiorătoare'', a declarat acelaşi reprezentant al Asociaţiei Transportului Rutier. Camerele frigorifice ''sunt obscure (...) şi temperaturile ajung acolo la minus 25 de grade dacă transportă produse congelate'', ceea ce face ca un om să moară foarte rapid într-un asemenea spaţiu, explică acesta.

Poliţiştii nord-irlandezi au făcut două descinderi domiciliare cu scopul de a identifica „grupul de crimă organizată care ar fi avut un rol în acest caz”, potrivit BBC NEWS.

Miercuri noapte, fratele lui Robinson a spus că familia nu mai ştie nimic de el de câteva zile

Mo Robinson ar fi părăsit casa de 300.000 de lire pe care o împarte cu iubita lui însărcinată sâmbătă dimineaţă, iar de atunci nu a mai dat niciun semn.

Presa britanică spune că Mo Robinson era extrem de activ pe reţelele sociale, unde, în general, posta imagini cu camionul lui şi din deplasările pe care le făcea.

Anchetatorii încearcă să afle acum cine sunt victimele şi cum au ajuns în vehiculul care venea din Belgia

Camionul morţii a plecat din Belgia şi a ajuns în Marea Britanie pe un feribot care a ancorat într-un port din Essex, la aproape 30 de kilometri de Londra. Marţi noapte, a ajuns în zona industrială de lângă capitala Regatului. 

Imagini filmate de camerele de supraveghere arată că TIR-ul nu a stat mult acolo înainte să ajungă poliţia. Oamenii legii au ajuns la el după o oră şi jumătate, în urma unui apel la 112, şi au descoperit grozăvia.

„În acest moment, nu se ştie de unde provin victimele şi nici identităţile lor, credem că va fi un proces de durată. Este o tragedie şi o zi foarte tristă pentru poliţia şi comunitatea locală din Essex. Vom continua să colaborăm cu agenţiile partenere pentru a afla ce anume a provocat decesele”, a spus Pippa Mills, de la Poliţia din Essex.

Totul este un mister deocamdată. Vehiculul în care au fost găsite 39 de cadavre este un camion frigorific care aparţine unei companii din Irlanda, deşi are numere de înmatriculare din Bulgaria. Nimeni nu ştie cine sunt victimele şi de unde vin. Anchetatorii presupun că au stat ore sau chiar zile întregi închişi ermetic în containerul de metal, fără apă şi aer. Localnicii din zona unde a fost descoperit cimitirul pe roţi sunt îngroziţi.

Tragedia aduce aminte de cea de acum patru ani, când 71 de refugiaţi clandestin au fost găsiţi sufocaţi într-un camion frigorific abandonat pe o şosea din Austria. Premierul britanic crede că şi de această dată tot traficanţii sunt de vină pentru moartea celor 39 de oameni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite