Un român şi-a recunoscut vinovăţia parţială în cazul migranţilor vietnamezi găsiţi morţi într-un parc industrial din Anglia

0
0

Gheorghe Nica, un român în vârstă de 43 de ani care deţine şi cetăţeania britanică, şi-a recunoscut miercuri vinovăţia parţială în legătură cu moartea a 39 de migranţi vietnamezi, informează Reuters.

Victimele - opt femei şi 31 de bărbaţi şi băieţi cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani - au fost găsite decedate la 23 octombrie anul trecut, într-un camion, într-un parc industrial din Grays, comitatul Essex, la 32 de kilometri est de Londra, capitala Marii Britanii.

Nica a recunoscut în faţa unui tribunal din Londra că a încălcat legislaţia în domeniul migraţiei, fiind complice la infracţiunea de facilitare a imigraţiei ilegale, transmite Reuters.

El este acuzat totodată de 39 de omoruri, alături de nord-irlandezul Eamonn Harrison, în vârstă de 23 de ani. Alţi doi bărbaţi sunt inculpaţi în acelaşi dosar pentru ilegalităţi legate de migraţie, notează sursa citată.

Doi suspecţi - şoferul camionului, nord-irlandezul Maurice Robinson, în vârstă de 26 de ani, şi transportatorul irlandez Ronan Hughes, în vârstă de 41 de ani - au recunoscut deja, în aprilie, respectiv în august, că sunt vinovaţi de omor.

Conform autopsiilor, cei 39 de migranţi vietnamezi au murit de hipoxie şi hipertermie într-un spaţiu închis.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite