Un cuplu de români a strâns 800.000 de euro și vrea să se întoarcă în țară. Ce-i sfătuiesc internauții

0
Publicat:

Un cuplu de români, care a făcut o avere în străinătate, a cerut sfatul internauților cu privire la afacerile pe care le-ar putea derula dacă se întorc în țară.

Bani
Bani

Cei doi soți au lucrat în străinătate în domeniul IT și au acumulat o sumă impresionantă de bani, 800.000 de euro. Pe o platformă online, au cerut păreri și sfaturi despre această schimbare majoră de viață.

„Întoarcere în România cu 800.000 de euro. Titlul nu este clickbait și mi-aș dori să aud păreri serioase… Pe scurt, eu și soția mea ne gândim să ne întoarcem acasă cu 800,000 € cash după foarte mulți ani de stat afară și lucrat în IT. Ne-am întoarce într-un oraș mare din România”, a scris bărbatul, scrie B1 TV.

Reacțiile internauților au variat. Unii au oferit sfaturi pragmatice despre gestionarea banilor și alegerea locului de trai, subliniind că România poate fi un paradis pentru cei cu resurse financiare consistente, în special în orașe precum Oradea sau alte orașe mari din vestul țării: „Primul sfat e să nu ştie nimeni câți bani ai în cont. În rest România e paradis dacă ai bani mulți, mai ales într-un oraș cochet gen Oradea sau oricare oraș mare din Vest. Ajungi relativ rapid în Austria pentru munte şi Italia pentru mare.”

Alții le-au spus că nu toate orașele oferă aceleași oportunități și stil de viață: „Nu ai menționat interesele voastre, inclusiv de locație. De exemplu, în nici un caz nu v-aș recomanda să va întoarceți dacă sunteți din vreun oraș gen Slobozia. Nu toată România e la fel ca acum 15 ani. S-a evoluat mult.”

Un alt român le-a dezvăluit faptul că vor fi probleme legate de readaptarea la societatea și sistemul de valori românesc: „Nu-s în situația ta, însă nu m aș întoarce nici dacă aș avea mai mult. Pentru mine unul e foarte clar că nu mai vreau să mă forțez să mă readaptez în societatea românească și sistemul de valori.

Asta că să nu mai zic de colapsul economic iminent ce pândește România după colț. Pentru mine calitatea și siguranță socială, a sistemului de sănătate, educație, justiție și posibilitățile de dezvoltare pe care le oferă un stat sunt mai importante decât banii. Îți doresc multă fericire, indiferent de decizia pe care o vei lua!”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite