Sorin Blejnar, pus sub acuzare pentru evaziune fiscală într-un nou dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef al Fiscului Sorin Blejnar este audiat la DIICOT Brasov  FOTO:Mediafax
Fostul şef al Fiscului Sorin Blejnar este audiat la DIICOT Brasov  FOTO:Mediafax

Fostul şef al Fiscului, Sorin Blejnar, şi fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, au fost puşi sub acuzare astăzi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup criminal organizat.

În timp ce Codruţ Marta este urmărit internaţional de la finele lunii mai, după ce soţia sa l-a declarat dispărut, Sorin Blejnar se află la sediul DIICOT Braşov, unde procurorii îi prezintă acuzaţiile din acest dosar.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării sprijinite de Blejnar şi Marta ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină achiziţionate în regim suspensiv şi comercializate pe piaţa internă.

În acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentând TVA şi peste 10,8 milioane de lei reprezentând accize pentru motorină, suma totală a prejudiciului stabilită până în prezent fiind de peste 21,3 milioane de lei.

Gruparea infracţională achiziţiona motorina în regim suspensiv de la plata accizelor, declarând că aceasta va fi livrată intracomunitar în Polonia. În realitate, motorina era a fost  revândută prin staţiile de distribuţie de carburanţi sau direct utilizatorilor finali.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite