Andreea Marta va fi judecată în libertate în dosarul prostituţiei de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complicii Andreei Marta au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, cu ajutorul "mascaţilor"  FOTO: Mediafax
Complicii Andreei Marta au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, cu ajutorul "mascaţilor"  FOTO: Mediafax

Soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Andreea Marta, sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, şi taximetristul Valentin Panait vor fi judecaţi în libertate în dosarul "Prostituţie de lux". Decizia, definitivă şi executorie, a fost luată astăzi de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB).

CAB a judecat, astăzi, recursurile formulate de cei trei faţă de hotărârea Tribunalului Bucureşti prin care au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Magistraţii au admis recursurile şi au casat decizia tribunalului, astfel că Andreea Marta, sora ei şi taximetristul vor fi judecaţi în libertate.

Potrivit aceleiaşi decizii a Curţii de Apel Bucureşti, Andreea Marta şi Maria Magdalena Lungu au primit, ca măsură preventivă, interdicţia de a părăsi Capitala, în timp ce Valentin Panait nu are voie să plece din Călăraşi unde îşi are domiciliul.

Pe 19 iulie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor trei, la propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Judecătorii au arătat în motivarea deciziei lor că anchetatorii s-au sesizat din oficiu cu privire la existenţa unui grup infracţional organizat cu preocupări pe linia prostituţiei şi a proxenetismului.

Astfel, începând din 2010, Andreea Marta, Maria Magdalena Lungu, Victoria S. şi Valentin Panait ar fi constituit un grup infracţional organizat, coordonând o reţea de prostituate de lux. "Tinerele care practicau prostituţia erau racolate de membrii grupării din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, a oamenilor de afaceri, printre clienţi fiind şi diferiţi cetăţeni străini bogaţi sau persoane din lumea mondenă", au subliniat procurorii.

Potrivit actelor depuse la dosar, clienţii erau racolaţi de Andreea Marta şi de sora ei, care, uneori, le şi însoţeau pe tinere la întâlnirile cu aceştia/ "Tariful minim perceput de coordonatoarele grupării era de 250 - 300 euro pentru fiecare tânâră solicitată în vederea prestării serviciilor sexuale. Existau însă şi cazuri când tarifele minime ajungeau la 1.000 de euro, atunci când era solicitată o tânără considerată <<premiantă>> sau <<de nota 10>> ", au mai arătat procurorii.

Totodată, existau situaţii în care "clienţii potenţi financiar" apelau la soţia fostului şef de cabinet al lui Blejnar pentru mai multe tinere deodată, cu care să-şi petreacă vacanţele în străinătate. Costurile erau suportate în totalitate de client, astfel că sumele plătite ajungeau la câteva mii de euro. "Banii obţinuţi de tinerele ce erau recrutate pentru această activitate erau folosiţi de către acestea în scopul asigurării mijloacelor de existenţă, în sensul că îşi plăteau chiria şi îşi asigurau cele necesare traiului", au reţinut, la rândul lor, magistraţii Tribunalului Bucureşti în motivarea deciziei de arestare preventivă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite