Sorin Blejnar: Voi sesiza de îndată Parchetul pentru ameninţările repetate din partea lui Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Fiscului Sorin Blejnar a anunţat astăzi că va sesiza de îndată Parchetul General pentru ameninţările repetate din partea lui Victor Ponta şi a liderilor de marcă ai PSD, precizând că premierul nu îl sperie şi că îl roagă să nu mai pună presiune pe procurori. 

În prima sa conferinţă de presă după demisia de la vârful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar a susţinut că o parte din liderii USL l-au ameninţat constant şi au încercat să lege imaginea lui de cea a unui om corupt.

El a precizat că în special Victor Ponta a încercat să facă presiuni asupra procurorilor, arătând că i-au fost făcute dosare penale în care nu are niciun rol.

"Nu sunt membru de partid şi nici nu am făcut parte din vreun partid vreodată. Am fost funcţionar al statului. În perioada în care s-a desfăşurat referendumul, o parte din liderii USL m-au ameninţat. În special, Victor Ponta. Aceste ameninţări - că voi ajunge la puşcărie când va ajunge Crin Antonescu la putere - nu mă sperie. Îl rog pe Victor Ponta să renunţe ca, din calitatea de premier, să mai pună presiune pe procurori", a spus Blejnar.

El a adăugat că este un om integru, care, probabil, a deranjat, pentru că verificările ANAF au vizat întreaga clasă politică.

"Indiferent de imaginea pe care mi-au colorat-o trusturile de presă afiliate lui Ponta, eu sunt un om onest. Ponta şi USL vor să muşamalizeze acţiunile lor prin toate acuzaţiile pe care le formulează în această perioadă. Sunt dovezi care arată acţiunile lor", a continuat Blejnar.

Acesta a precizat că au făcut obiectul verificărilor ANAF şi Dan Şova, şi Robert Negoiţă. "Aceste dosare sunt la DNA, însă nu ştiu în ce stadiu sunt", a conchis Blejnar. 

Fostul şef al ANA a mai precizat că are dovezi că a fost corect în tot ce a făcut şi că, de la 1 august, va acorda consultanţă financiară unei firme care nu are nicio legătură cu statul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite