Societatea Timişoara dezaprobă decizia CCR privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei: România este condusă de oamenii PSD şi Ion Iliescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea Constitutionala foto digi24

Societatea Timişoara dezaprobă decizia Curţii Constituţionale, prin care legea de desfiinţare a Institutului Revoluţiei Române a fost declarată neconstituţională, considerând că ”se vădeşte, din nou, că România este condusă încă de o mână de oameni, care răspund politic la comenzile date de PSD şi Ion Iliescu”.

”Societatea Timişoara a luat act de decizia Curţii Constituţionale din 24 martie 2021, prin care, cu unanimitate de voturi, s-a admis excepţia de neconstituţionalitate formulată de un număr de 33 de senatori aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat şi s-a constatat că Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, sunt neconstituţionale, în ansamblul lor.  Societatea Timişoara a constatat în repetate rânduri depăşirea de către Curtea Constituţională a atribuţiilor sale şi transformarea ei, după caz, fie în organ legislativ, fie în organ executiv. Ceea ce se întâmplă astăzi este, însă, trist şi hilar în acelaşi timp. Se vădeşte, din nou, că România este condusă încă de o mână de oameni, care răspund politic la comenzile date de PSD şi Ion Iliescu”, transmit reprezentanţii Societăţii Timişoara într-un comunicat.

Convinşi că Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 va dispărea, pentru că ”aşa este moral să se întâmple”, ei consideră că ”problema extrem de gravă este comportamentul discreţionar al Curţii Constituţionale, care îl apără cu  îndârjire pe Ion Iliescu”.

”Societatea Timişoara îşi exprimă revolta şi dezgustul faţă de modul în care Curtea Constituţională sfidează  ordinea de drept din România. Această instituţie batjocoreşte memoria victimelor Revoluţiei din 1989, a celor căzuţi după 22 decembrie, ucişi în urma diversiunii menite să îl menţină la putere pe chiar preşedintele acestui institut, cu complicitatea întregii structuri care îl girează”, conchid reprezentanţii asociaţiei.

Curtea Constituţională a admis miercuri, cu unanimitate de voturi, sesizările PSD privind legea care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, înfinţat în 2004, în ultimul mandat al lui Ion Iliescu la Cotroceni, Iliescu fiind cel care a semnat pentru numirea forului de conducere al institutului şi fiind ales apoi preşedinte al acestuia. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite