PSD, apel la Comisa Europeană privind posibila falsificare a datelor pandemiei de către fostul Guvern PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Victor Negrescu
FOTO: Facebook/ Victor Negrescu

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene să demareze o anchetă cu privire la posibila falsificare de către fostul Guvern PNL a datelor pandemiei. Social democratul susţine că a informat Executivul european despre postarea Ministrului Sănătăţii şi elementele afirmate de acesta pe reţelele sociale, dar şi că este nevoie de „transparenţă, claritate şi de adevăr” pentru ca încrederea populaţiei să crească.

Victor Negrescu susţine că dacă se va demonstra că datele au fost falsificate „PNL şi USR au pus în pericol sănătatea românilor”, cât şi credibilitatea României la nivel european. De asemenea, social-democratul spune că prin comunicarea unor date mai mici decât cele reale, ţara noastră a pierdut 1 miliard de euro din suma alocată iniţial prin PNRR.

„Am solicitat Comisiei Europene începerea unei anchete privind posibila falsificare, de către fostul Guvern PNL, a datelor medicale privind COVID-19, înainte de alegerile de anul trecut. Am informat Executivul european despre postarea Ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi elementele afirmate de acesta pe reţelele sociale. Avem nevoie de transparenţă, de claritate şi de adevăr pentru ca încrederea populaţiei să crească, iar măsurile de prevenţie să funcţioneze.

Dacă se va demonstra că datele au fost falsificate, PNL şi USR au pus în pericol sănătatea românilor, dar şi credibilitatea noastră la nivel european. Orice falsificare a datelor reprezintă o încălcare a acordurilor semnate de Guvernul României la nivel european şi contravine drepturilor fundamentale la nivelul Uniunii Europene. Interesant de ştiut este că prin comunicarea unor date mai mici decât cele reale, România a pierdut aproximativ 1 miliard de euro din suma alocată iniţial prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă şi celelalte resurse europene puse la dispoziţie pentru gestionarea pandemiei.

Un haos total. Adevărul trebuie să se afle!”, a scris Victor Negrescu miercuri pe Facebook. 

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat că va cere înfiinţarea unei Comisii speciale de anchetă în Parlament, „care să scoată la lumină toată golănia liberală”. El a afirmat „măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor şi la siguranţa statului”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite