Schelete umane descoperite pe Şoseaua Cotroceni din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe schelete umane au fost descoperite, miercuri, de o echipă de muncitori de la Apa Nova care făcea o lucrare pe Şoseaua Cotroceni. În acest caz a fost sesizat Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, care a declanşat o anchetă.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Capitalei, este vorba despre mai multe cranii şi resturi de oase, care au fost scoase la suprafaţă în urma unor lucrări de excavaţie făcute de o echipă Apa Nova pe Şoseaua Cotroceni.

Potrivit anchetatorilor, oasele par a fi foarte vechi şi au fost trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) pentru a fi expertizate.

Cazul a fost preluat de Biroul Morţi Suspecte din cadrul Serviciului Omoruri.

Schelete umane descoperite şi în Timişoara

Şi în Timişoara, pe şantierul arheologic deschis în Piaţa Sfântul Gheorghe, unde se fac lucrări de reabilitare a centrului istoric, au fost descoperite scheletele a doi copii. Arheologii spun că rămăşiţele provin dintr-un cimitir turcesc care exista acolo în secolul al XVI-lea.

„Au fost descoperite schelete de copii bine conservate, într-un vechi cimitir turcesc, care datează din secolul al XVI-lea. Alături, am găsit şi fragmente ale unor monumente funerare, semn că au aparţinut unor familii mai înstărite”, a declarat arheologul Florin Draşovean de la Muzeul Banatului, care coordonează lucrările pe şantierul arheologic din Piaţa Sfântul Gheorghe.

Cele două schelete se află chiar lângă zidurile unei foste biserici descoperite la sfârşitul săptămânii trecute.

Florin Draşovean a menţionat că se aştepta să găsească oseminte umane în acest loc, deoarece în anul 2006, în cadrul unor lucrări de reabilitare a liniilor de tramvai între Piaţa Libertăţii şi Piaţa Sfântul Gheorghe, a fost descoperit cimitirul turcesc, atunci fiind găsite aproximativ 50 de schelete umane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite