Pistă spectaculoasă pentru bicicliști, între un lac și o pădure, în județul Galați

0
Publicat:

O pistă spectaculoasă pentru bicicliști se va construi în județul Galați. Obiectivul va avea lungimea de 30 de kilometri și va fi realizat cu fonduri europene.

Pistă de bicicliști, între un lac și o pădure, în județul Galați FOTO: Consiliul Județean Galați
Pistă de bicicliști, între un lac și o pădure, în județul Galați FOTO: Consiliul Județean Galați

Proiectul de amenajare a pistei de bicicliști aparține Consiliului Județean Galați. Practic, este vorba de un amplu traseu pentru bicicliști, pe o lungime de aproape 30 de kilometri, între Lacul Vânători și Pădurea Gârboavele și între Lacul Vânători și Smârdan, până la intersecția cu DJ 251.  

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, turul pe două roți va pleaca de la Lacul Vânători, apoi va trece prin satul Costi, pe la Vânători și Odaia Manolache, loc din care cicliștii pot alege ruta spre Pădurea Gârboavele sau ruta Cișmele – Smârdan – intersecția cu DJ251.

Pistă pentru bicicliști modernă în Galați

„Este un proiect la care țin foarte mult și pe care ni l-am dorit de mult timp. Avem din ce în ce mai mulți pasionați de biciclete, astfel că ne-am gândit să amenajăm un traseu doar pentru ei, departe de zgomotul și traficul din oraș. Astfel, gălățenii vor putea să se plimbe cu bicicleta pe o pistă modernă și sigură până la Pădurea Gârboavele sau până în zona localității Smârdan”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Potrivit sursei citate, va fi o pistă de biciclete modernă, dotată cu tot ceea ce este necesar, cu echipamente de protecție, pasaje și poduri acolo unde este nevoie, rasteluri și iluminat public.  

Miercuri, 19 octombrie, în cadrul unei ședințe extraordinare, Consiliul Județean Galați a preluat de la comuna Vânători o parte din terenul pe care va fi amenajată această pistă de biciclete, astfel proiect să obțină cât mai repede finanțarea.

Valoarea maximă eligibilă a acestui program este de 22 de milioane de lei. Proiectul va fi realizat cu fonduri europene, în cadrul unui program gestionat de Administrația Fondului de Mediu, au mai transmis reprezentanții Consiliului Județean Galați.

Parc de aventură în mijlocul pădurii 

De asemenea, la 15 kilometri de orașul Galați, în mijlocul pădurii Gârboavele, Consiliul Județean Galați amenajează, pe o suprafață de peste 8 hectare, un parc de aventură, după modelul celui din Brașov. Locul de agrement urmează să fie inaugurat și va avea 15 trasee de diferite dificultăți destinate atât copiilor, cât și adulților iubitori de adrenalină, precum și tiroliene spectaculoase, una de 150 metri și alta de 180 metri.

În plus, de anul viitor, va avea și o pistă de bob suspendată, care va putea fi folosită atât vara, cât și iarna.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite