Bolnavii de cancer vor avea o şansă în plus. Aparat modern pentru diagnosticarea tumorii, la Spitalul de Urgenţă Galaţi GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: CJ Galati
sursa: CJ Galati

Un aparat medical ultraperformant pentru diagnosticarea cancerului a ajuns la Spitalul Judeţean Galaţi. Este vorba despre un PET-CT de ultimă generaţie, echipament medical care poate depista în stadii timpurii celulele canceroase. Tot la Galaţi se amenajează unul dintre cele mai moderne centre pentru depistarea cancerului. Investiţia totală este de aproape două milioane de euro.

Un aparat medical ultraperformant pentru diagnosticarea cancerului a ajuns la Spitalul Judeţean din Galaţi. Este vorba despre un PET-CT de ultimă generaţie, echipament medical care poate depista în stadii timpurii celulele canceroase. 

Practic, aparatul realizează o dublă scanare a întregului corp şi poate determina exact locul şi dimensiunea tumorii. Este una dintre cele mai moderne tehnici care există în acest moment pentru diagnosticarea cancerului. Aparatul medical permite inclusiv diagnosticarea precoce a recidivelor şi a metastazelor. În plus, medicii pot monitoriza mult mai bine eficacitatea tratamentului administrat. 

GALERIE FOTO 

„Este o metodă non-invazivă, cu o doză de iradiere redusă. Echipamentul medical este deja la Spitalul Judeţean, iar astăzi a fost dus în spaţiul special amenajat. În perioada următoare, specialiştii de la Bucureşti vor începe asamblarea şi calibrarea aparatului.”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, pe Facebook.

De mai bine de un an, la Spitalul Judeţean din Galaţi funcţionează unul dintre cele performante programe de radioterapie din ţară. Tratamentul se realizează cu o inovaţie a tehnologiei – un accelerator liniar de particule. Adică, mai multe şanse de vindecare, mai puţine efecte secundare. Cu noul echipament medical, au fost realizate deja peste 8100 de şedinţe de radioterapie, pentru pacienţi din Galaţi, Brăila, Vrancea, Vaslui sau Tulcea.

„Facem tot posibilul să aducem încă un accelerator liniar de particule.Este esenţial ca această boală să fie depistată cât mai devreme. De aceea, astăzi, lucrăm la amenajarea unui centru modern de diagnosticare a cancerului. Centrul va fi dotat cu un echipament medical ultraperformant, care poate depista cancerul în faze incipiente. În acest moment, doar trei sau patru spitale din ţară au în dotare un astfel de aparat medical”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi. 

La Galaţi, anul trecut, la secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean au fost înregistrate 1.170 de noi cazuri. 

Vă recomandăm şi: 

Cursă contracronometru pentru viaţa unui tânăr, diagnosticat cu o boală extrem de rară. Mii de oameni s-au mobilizat pe reţelele de socializare

Avertismentul medicilor veterinari despre un „antidot Covid-19“: „Ivermectina are efecte cancerigene“

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite