România trimite ajutoare pentru civilii din Gaza. Aeronava cargo este pusă la dispoziție de Comisia Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion cargo pus la dispoziție de către Comisia Europeană a decolat de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București, cu ajutoare oferite de către România pentru populația civilă din Fâșia Gaza afectată, scrie Agerpres.

România a trimis ajutoare FOTO: Ministerul Apărării (Arhivă)
România a trimis ajutoare FOTO: Ministerul Apărării (Arhivă)

„Este vorba despre elemente de cazarmament scoase la rezervele de stat - corturi, paturi, saltele, perne şi aşternuturi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Bogdan Toma.

Purtătorul de cuvânt a precizat că ajutoarele vor fi transportate până în Egipt, în apropierea Fâșiei Gaza.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, pe 19 octombrie, o hotărâre cu privire la acordarea de asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru populația civilă afectată din Fâșia Gaza, ce constă în produse alimentare și articole de cazarmament, puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

„Se acordă asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru populaţia civilă afectată din Fâşia Gaza, ce constă în produse alimentare şi articole de cazarmament, puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Transportul produselor se va realiza cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, pe cale aeriană, prin asistenţa umanitară europeană, respectiv a organizaţiilor internaţionale implicate”, preciza atunci un comunicat al Guvernului, scrie Agerpres.

Potrivit anexei la Hotărârea CNSU, România trimite în Fâşia Gaza 30 tone de conserve de legume, 10 tone de ulei de floarea soarelui, 20 tone de zahăr, 10 tone de orez, 20 tone de făină, 20 tone de apă minerală, 500 de corturi, 2.000 de paturi, 2.000 de saltele, 2.000 de pături, 4.000 de cearşafuri, 2.000 de perne, 4.000 de feţe de pernă, 2.000 de saci de dormit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite