România trimite în Ucraina ajutoare umanitare în valoare de 562 de milioane de lei

0
Publicat:

Guvernul României a decis, printr-o hotărâre adoptată la 22 martie 2023, acordarea unui sprijin pentru Ucraina în valoare de 562 milioane de lei.

Ajutor umanitar pentru Ucraina FOTO ONU
Ajutor umanitar pentru Ucraina FOTO ONU

Guvernul a decis, printr-o hotărâre adoptată astăzi, acordarea unui sprijin pentru Ucraina. „Este vorba de un ajutor umanitar, cu titlu gratuit, constând în alimente în valoare de 562 de milioane de lei, care vor veni în sprijinul populaţiei puternic afectate de agresiunea militară rusă asupra ţării vecine”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Aceste produse vor fi gestionate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, urmând a se face predarea lor la Punctul de frontieră Siret.

Guvernul României a oferit mai multe tipuri de ajutoare, de la produse alimentare, produse medicale, ambulanţe şi combustibil până la produse de cazarmament. Prin hub-ul umanitar de la Suceava, autorităţile şi societatea civilă au oferit bunuri în valoare de aproape 1,5 milioane de euro.

„În urma crizei umanitare generate de agresiunea militară neprovocată şi nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei, atât ţările NATO, cât şi cele din Uniunea Europeană, au demonstrat solidaritate cu poporul ucrainean şi cu guvernul său. România sprijină pe deplin suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, atât la nivelul NATO, cât şi prin mecanismele UE, sunt întreprinse eforturi pentru a sprijini ţara vecină, cu echipament militar suplimentar, asistenţă financiară şi ajutor umanitar, inclusiv provizii medicale pentru a ajuta forţele ucrainene. Autorităţile ucrainene, partenerii din UE şi aliaţii din NATO au indicat în numeroase ocazii semnificaţia ajutorului acordat de ţara noastră unui stat vecin în faţa unei agresiuni fără precedent”, se arată într-un răspuns al Guvernului pentru Main News.

Și Arabia Saudită a anunţat un ajutor umanitar de 400 milioane de dolari pentru Kiev şi prinţul ei moştenitor Mohammed bin Salman a vorbit la telefon cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite