România trimite 43 de tone de ajutoare umanitare pentru persoanele afectate de cutremurul din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe a informat că, în total, România a transmis 43 de tone de ajutoare umanitare destinate populaţiei afectate de cutremurul din Siria.

FOTO Arhivî Adevărul
FOTO Arhivî Adevărul

România este solidară cu victimele şi cu persoanele afectate grav de cutremurul din Siria, trimiţând ajutorul umanitar de care este atât de mare nevoie, prin intermediul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene (UCPN). Două transporturi aeriene au sosit deja în hub-urile umanitare din Beirut, respectiv Gaziantep şi urmează să fie efectuate încă patru asemenea transporturi, în total fiind 43 de tone de produse destinate asistenţei umanitare", a informat MAE, pe platforma online.

Primul transport cu ajutoare, primit la Beirut

  Primul transport cu ajutoare umanitare pentru populaţia siriană, trimis din România, a fost primit marţi la Beirut, a declarat ambasadorul României în Siria, Dan Sandovici.  

Transportul conţine saltele, pături, haine de iarnă şi conserve.Dan Sandovici a fost prezent la primirea ajutoarelor alături de consulul României în Liban, Cosmin Herţanu, şi de Daniel Hye, reprezentant al Directoratului General al UE pentru managementul urgenţelor - „Emergency Management and rescEU” (DG ECHO).

De asemenea, trei avioane cu aceleaşi materiale sunt trimise la Gaziantep, în Turcia, pentru a fi trimise în ajutorul populaţiei din nord-vestul Siriei.

Misiune sub egida Protecţiei Civile Europene

La începutul săptămânii trecute două aeronave de transport C-27J Spartan au plecat din România pentru o misiune de transport aerian în sprijinul populaţiei din Siria afectată de cutremurele din data de 6 februarie.

Misiunea derulată marți se desfăşoară sub egida Protecţiei Civile Europene şi se vor efectua mai multe transporturi care vor distribui cele 40 de tone de echipamente.

De ieri ni s-a dat verde din partea Protecţiei Civile Europene, pentru că facem misiunea sub egida lor şi s-a stabilit că pentru partea unde este Guvernul sirian vor fi predate la Beirut, unde vor fi reprezentanţi ai Naţiunilor Unite şi vor ajunge în Siria la Semiluna Roşie care se va ocupa de distribuirea lor, iar cealaltă (aeronavă - n.r.) o să aterizeze în Turcia, de unde vor fi preluate de Naţiunile Unite - Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, care va răspunde de distribuirea lor echidistantă la populaţia care are nevoie în zona de nord-vest a Siriei”, a precizat atunci Raed Arafat.

UNICEF: Peste șapte milioane de copii, afectaţi de cutremure în Turcia și Siria

Peste șapte milioane de copii sunt afectaţi de cutremurele devastatoare care au lovit Turcia şi Siria pe 6 februarie, a anunțat marţi Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF),

Fondul Internaţional al Naţiunilor Unite şi-a exprimat temerea că numărul copiilor care şi-au pierdut viaţa în urma seismelor s-ar putea ridica la câteva mii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite