Român reținut în Bulgaria după ce a vrut să mituiască un polițist. Câți bani a încercat să ofere

0
Publicat:

Un șofer român, în vârstă de 53 de ani, a fost reținut în Burgas, după ce a încercat să mituiască un polițist. Incidentul a avut loc în noaptea de 12 octombrie, când acesta a fost tras pe dreapta de patrula de poliție.

Un șofer român a încercat să dea mită în Bulgaria FOTO Shutterstock
Un șofer român a încercat să dea mită în Bulgaria FOTO Shutterstock

Mașina, cu numere românești, a fost oprită pentru o inspecție de rutină, notează publicația Știri Diaspora.

În încercarea de a evita inspecția și a scăpa de eventuale probleme, bărbatul i-a întins polițistului o bancnotă de 50 de leva bulgari (echivalentul a aproximativ 126 de lei românești).

Gestul său l-a costat scump. Bărbatul a fost reținut pe loc, pentru 24 de ore, iar în prezent se desfășoară investigații suplimentare. El este cercetat pentru tentativă de dare de mită.

Contrabandă cu aur, descoperită la granița bulgară

Pe lângă acest incident, polițiștii de frontieră bulgari au raportat și un caz de contrabandă care implică aur și... cetățeni români. La punctul de control Kapitan Andreevo, aproape jumătate de kilogram de aur a fost descoperit, în timpul inspecției unui autobuz românesc care intra în Bulgaria din Turcia. Autocarul era în drum spre România.

În momentul inspecției, cinci dintre pasageri au declarat că transportau un total de 300 de pachete de țigări, iar un alt pasager a pretins că avea 290 de parfumuri cu mărci protejate. Toate aceste bunuri au fost confiscate de către autoritățile bulgare.

Ulterior, vameșii au efectuat o inspecție amănunțită a autocarului și au descoperit într-o geantă deținută de unul dintre pasageri mai multe bijuterii din aur, inclusiv inele, cercei, coliere, medalioane, brățări și piercing-uri, cu o valoare estimată de 50.292 de leva bulgari (aproximativ 127.681,33 lei românești).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite