Reacția MAE privind plicurile suspecte primite de Ambasada Ucrainei

0
0

MAE a condamnat „orice acțiune de intimidare a unei misiuni diplomatice”, după o alertă la Ambasada Ucrainei, unde au fost primite două plicuri suspecte, fiind necesare verificările SRI. 

MAE consideră inacceptabilăorice formă de amenințare la adresa unei misiuni diplomatice FOTO Arhivă
MAE consideră inacceptabilăorice formă de amenințare la adresa unei misiuni diplomatice FOTO Arhivă

„MAE consideră absolut inacceptabilă și intolerabilă orice formă de amenințare teroristă și condamnă cu toată fermitatea orice acțiune de intimidare a unei misiuni diplomatice”, a subliniat ministerul. 

Ministerul a arătat că „a fost informat cu privire la recepționarea, în cursul dimineții de 6 decembrie 2022, de către Ambasada Ucrainei la București, a unei corespondențe suspecte”, iar „instituțiile românești abilitate au intervenit cu maximă promptitudine pentru securizarea perimetrului și ridicarea corespondenței menționate”.

„Ambasada Ucrainei a transmis mulțumiri pentru reacția rapidă și eficientă a autorităților competente”, a mai arătat conducerea MAE într-un comunicat de presă. 

Alertă la Ambasada Ucrainei 

  În jurul orei 11.00, polițiștii de la Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect. La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei, a informa Poliția Capitalei miercuri dimineață.

În urma anunțului au fost efectuate verificări de către pirotehniști, plicurile fiind ridicate pentru expertiză. 

„Intervenția echipelor SRI s-a finalizat. Plicurile au fost ridicate în vederea expertizării. În acest caz se colaborează cu toate instituțiile abilitate”, a snunțat SRI în jurul orei 12.00. 

Antecedente la sediul Ambasadei Ucrainei din Spania 

 Sediul Ambasadei Ucrainei din Spania s-a confruntat cu o astfel de situație la sfârșitul lunii noiembrie, când o scrisoare-capcană a explodat la Ambasada Ucrainei din Madrid.

Atunci un angajat al instituției a fost rănit când a deschis un astfel de mecanism exploziv improvizat.

Reprezentanta Guvernului Spaniol, Mercedes Gonzalez, a explicat atunci că scrisoarea a sosit prin poșta obișnuită și nu a fost scanată. 

De asemenea, în cazul din Spania există informații neconfirmate potrivit cărora scrisoarea ar fi fost adresată ambasadorului ucrainean, Serhiy Pohorelzew.

De asemenea, mai multe ambasade ucrainene din străinătate au primit „pachete însângerate” care conțineau ochi de animale. 

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite