O scrisoare-capcană a explodat la Ambasada Ucrainei la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O explozie a unei scrisori-capcană a avut loc miercuri la Ambasada Ucrainei din Madrid, potrivit unui comunicat al Ministerului spaniol de Interne. Un angajat a suferit răni ușoare.

Poliția spaniolă a activat protocolul antiterorist  FOTO SHUTTERTOCK
Poliția spaniolă a activat protocolul antiterorist FOTO SHUTTERTOCK

Poliția națională spaniolă a declarat că un dispozitiv exploziv a explodat la ambasadă și că investighează incidentul.

Poliția spaniolă a activat protocolul antiterorist și a izolat zona din jurul ambasadei. 

Experții de dezamorsare a bombei din cadrul poliției spaniole se află la fața locului cu câini de detecție și efectuează în prezent o inspecție pentru a face zona sigură.

Poliția a declarat că este prea devreme pentru a ști dacă explozia a avut loc atunci când un angajat al ambasadei a încercat să deschidă sau doar a mutat un plic.

Scrisoarea, care a sosit prin poșta obișnuită și nu a fost scanată, i-a provocat "o rană foarte mică la degetul inelar al mâinii drepte" angajatului ambasadei, a declarat pentru postul de televiziune Telemadrid. Mercedes Gonzalez, reprezentanta guvernului spaniol la Madrid.

Există informații neconfirmate potrivit cărora scrisoarea ar fi fost adresată ambasadorului ucrainean, Serhiy Pohorelzew.

Alarma a fost dată miercuri în jurul orei locale 13:00. Explozia s-ar fi produs în momentul în care angajatul ambasadei a încercat să deschidă scrisoarea, relatează Daily Mail.

Nu este încă clar dacă incidentul are legătură cu războiul actual dintre Rusia și Ucraina.

Ambasada Ucrainei la Madrid se află în cartierul Hortaleza din capitala spaniolă.

 "Lucrătorul ambasadei a suferit răni ușoare și a mers pe picioarele lui la spital. O anchetă este în curs de desfășurare'”, a declarat o sursă din cadrul Poliției Naționale spaniole.

Deocamdată nu a existat nicio reacție oficială din partea Ambasadei Ucrainei la Madrid.

Potrivit presei locale, scrisoarea cu dispozitivul exploziv în interior nu a fost examinată de  firma privată de securitate responsabilă cu securitatea ambasadei.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a ordonat să se consolideze de urgență securitatea tuturor ambasadelor ucrainene din străinătate din cauza exploziei de la ambasada Ucrainei din Madrid , a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, pe Facebook. .

"De asemenea, a făcut apel la omologul său spaniol să ia măsuri urgente pentru a investiga atacul asupra misiunii diplomatice ucrainene. Oamenii legii spanioli și serviciile pirotehnice lucrează deja la fața locului", a adăugat Nikolenko.

Potrivit lui Kuleba, cine s-a aflat în spatele organizării acestei explozii, nu vor putea să intimideze diplomații ucraineni sau să-i oprească din munca zilnică de contracarare a agresiunii ruse.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite