Plicuri suspecte la Ambasada Ucrainei din București. Anunțul SRI după ce a inspectat conținutul FOTO

0
0

Alertă la Ambasada Ucrainei din București, după ce au fost primite două plicuri suspecte. Verificările SRI au luat sfârșit.

UPDATE 16:25 „După primele verificări, s a constatat că plicurile nu conțin material exploziv. Potrivit procedurii, acestea vor fi analizate în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanțe ce ar putea fi prezente. Vom reveni la finalul cercetărilor de laborator.”, a transmis poliția.

UPDATE 12.10 Verificările pirotehniștilor s-au încheiat. Aceștia au ridicat plicurile pentru expertizare. 

„Intervenția echipelor SRI s-a finalizat. Plicurile au fost ridicate în vederea expertizării. În acest caz se colaborează cu toate instituțiile abilitate”, anunță SRI.

În jurul orei 11.00, polițiștii de la Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect. La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei, informa Poliția Capitalei în urmă cu scurt timp.

De asemenea, SRI a anunțat că pirotehniștii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora.

„În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate și transportate în siguranță.”,  mai menționează SRI.

Nu este prima oară când Ambasada Ucrainei se confruntă cu astfel de situații. La sfârșitul lunii noiembrie, o scrisoare-capcană a explodat la Ambasada Ucrainei din Madrid.

Un angajat al instituției a fost rănit când a deschis un astfel de mecanism exploziv improvizat.

Mai multe ambasade ucrainene din străinătate au primit „pachete însângerate” care conțineau ochi de animale.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri