Reacția Ucrainei la plicurile suspecte de la Ambasada din București

0
0

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a afirmat, marți, că „a fost lansată o campanie de teroare și intimidare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene”, după ce Ambasada Ucrainei din București a primit două plicuri suspecte.

Dmitro Kuleba
Kuleba a reacționat după ce Ambasada Ucrainei din București a primit două plicuri suspecte. FOTO AFP

Dmitro Kuleba susține că autorii nu vor reuși să intimideze Ucraina: „A fost lansată o campanie de teroare și intimidare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene. Un colet explozibil la Madrid, scrisori pătate de sânge cu ochi de animale în alte capitale - nu pot decât să repet pentru toți dușmanii diplomației ucrainene și ai Ucrainei - nu veți reuși să ne intimidați sau să ne opriți, suntem o echipă unită de diplomați ucraineni și vom continua să lucrăm pentru apărarea Ucrainei și apropierea victoriei noastre”. 

Amintim că la sfârșitul lunii noiembrie, o scrisoare-capcană a explodat la Ambasada Ucrainei din Madrid. Un angajat al instituției fiind rănit la mână când a deschis un astfel de mecanism exploziv improvizat. 

„Avem noi cazuri de trimitere de colete periculoase la ambasadele noastre. Astăzi s-au adăugat Ambasada noastră în România și Ambasada Ucrainei în Danemarca. Tuturor celor care continuă să trimită aceste colete și să terorizeze ambasadele noastre, vă rugăm să vă relaxați și să nu vă mai pierdeți timpul și banii pe timbre poștale. Nu veți realiza nimic prin aceasta”, a mai adăugat ministrul ucrainean de Externe, potrivit Ambasadei Ucrainei la București. 

Reacția MAE 

În aceeași ordine de idei, ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a declarat că a fost înștiințat referitor la recepționarea de către Ambasada Ucrainei din București a două plicuri considerate suspecte. 

„Instituțiile românești abilitate au intervenit cu maximă promptitudine pentru securizarea perimetrului și ridicarea corespondenței menționate. 

Ambasada Ucrainei a transmis mulțumiri pentru reacția rapidă și eficientă a autorităților competente. 

MAE consideră absolut inacceptabilă și intolerabilă orice formă de amenințare teroristă și condamnă cu toată fermitatea orice acțiune de intimidare a unei misiuni diplomatice”, a comunicat MAE. 

În jurul orei 11.00, polițiștii de la Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect. SRI a transmis că pirotehniștii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite