Reacția Arhiepiscopiei Bucureștilor la înregistrările cu preotul care fură bani din cutia milei

0
0

Un preot din București, Viorel Olaru, a fost filmat cum scoate bani cu umerașul din cutia milei. Arhiepiscopia Bucureștilor recunoaște că la parohia unde slujește omul în sutană, Sf. Proroc Daniel din Berceni, sunt probleme.

Preotul fura bani cu metoda „umerașul“
Preotul fura bani cu metoda „umerașul“

După ce în presă au apărut imagini cu un preot din București care scoate bani cu umerașul din cutia milei, Arhiepiscopia Bucureștilor recunoaște problemele, însă spune că preotului i s-a luat parohia și a fost pus să plătească un prejudiciu, însă a rămas preot co-slujitor.

„În urma cercetărilor întreprinse s-au descoperit anumite nereguli financiare“, se arată într-un răspuns trimis ziarului Libertatea. De asemenea, se specifică faptul că preotului Viorel Olaru i s-a luat parohia și a fost pus să plătească un prejudiciu, fără să se specifice vreo sumă.

Preotul Viorel Olaru introducea umerașul în cutia milei, agăța bancnotele și le trăgea în afara cutiei. Angajații bisericii au observat, încă din 2017, că sumele scoase din cutia milei sunt mici. Așa că s-au uitat pe înregistrările de pe camerele de supraveghere și au descoperit unde se dispăreau banii.

În paralel cu scosul banilor din cutiile milei, preotul Viorel Olaru a perfecționat un sistem prin care tăia chitanțe prin care păstra 300-400 de lei în buzunar.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite