Prejudiciu de peste 5 milioane de lei identificat în comerţul cu telefoane mobile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Antifraudă au identificat un grup de societăţi care, în perioada 2014–2015, a prejudiciat bugetul statului cu peste 5 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoarea adăugată şi impozitul pe profit, a anunţat vineri Direcţia Generală Antifraudă Fiscală(DGAF).

În urma controalelor, inspectorii DGAF au descoperit un mecanism de fraudare a bugetului de stat constând în achiziţionarea de telefoane mobile şi de accesorii din spaţiul intracomunitar şi comercializarea acestora pe piaţa internă, prin intermediul unor societăţi cu comportament fiscal inadecvat.

”Tranzacţiile au început din anul 2012. Persoanele care au pus bazele acestui mecanism prin care au derulat activităţi ilegale înfiinţau firme pe numele lor. După ce acumulau datorii la bugetul de stat, transferau societăţile pe numele unor persoane cu situaţie financiară precară şi schimbau sediul social/domiciliul fiscal în alte localităţi”, informează ANAF.

Cei suspectaţi îşi însuşeau câştigurile ilicite fie prin retragerea unor sume considerabile de la ATM-urile sau casieriile diferitelor unităţi bancare, fie prin transferuri bancare în conturile personale sau ale unor rude apropiate. Ulterior, încasau banii cash de la bancomate.

Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu privire la aspectele identificate în perioada 2014–2015 şi le-au comunicat organelor de urmărire penală posibila săvârşire a unor fapte privind spălarea banilor.

La 7 decembrie, au fost făcute percheziţii la domiciliile persoanelor şi la sediile unor firme implicate în activităţi de evaziune fiscală, de către poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

De asemenea, acţiunea a avut sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite