Polițiștii detașați pe litoral își pun șefii la zid: „Nu ne-au lăsat să acționăm deloc pe alcool și droguri“

0
Publicat:

Mesaje dintre polițiștii detașați pe litoral, în perioada estivală, au fost publicate de Sindicatul Europol. Conversațiile arată "dimensiunea cangrenei din sistemul de poliție". Agenții spun că, de fapt, nu erau lăsați să facă nimic pe linie rutieră, iar timp de 9 ore ei erau "semafoare umane".

Accident teribil provocat de un șofer drogat la 2 Mai FOTO Viața Dobrogei
Accident teribil provocat de un șofer drogat la 2 Mai FOTO Viața Dobrogei

Într-o postare pe pagina de socializare, Sindicatul Europol a publicat mai multe mesaje dintre polițiștii detașați pe litoral, în perioada verii.

"Este de notorietate faptul că polițiștii rutieri detașați pe litoral mai mult “deranjau”, în opinia șefilor de la Constanța.

Fără acțiuni pe alcool/droguri, fără schimburi de noapte și fără sancțiuni pentru cei care încalcă regulile de circulație. Doar ținuți în soare prin intersecții sau la trecerile de pietoni, strict pentru “fluidizare”. Detașații trebuiau ținuți departe de “clientela” politică", se arată în postare.

"Noi am fost doar semafoare umane timp de 9 ore/zi" 

Într-unul din mesajele publicate, un polițist spune: „ei (șefii - n.r.) au anunțat că noi, detașații, am fost solicitați aici pentru prevenirea și combaterea faptelor pe linie rutieră, însă noi am fost doar semafoare umane timp de 9 ore / zi. Nu ne-au lăsat să acționăm absolut deloc pe alcool sau droguri, ci doar să dirijăm, atât. Să asigurăm fluență demnitarilor care veneau în vacanță la Constanța”.

Un altul precizează: „Păcat că a fost nevoie să moară 2 oameni să iasă acest lucru la iveală”, făcând referire la cumplitul accident provocat de un șofer drogat la 2 Mai. Vlad-Matei Pascu, de 19 ani, a condus sub influența substanțelor interzise, și a ucis 2 tineri și a rănit grav alți 3, pe 19 august 2023.

Din toți detașații, nici măcar unul nu a fost planificat în schimbul 3 să acționeze. Toți am fost în schimbul 1 și 2 pentru fluidizare. (...) Ne țineau singuri în stradă, fără coleg, fără apă, fără să avem pauză de masă sau să ne facem nevoile”, arată polițiștii care își critică șefii.

Cad primele capete după tragedia de la 2 Mai: Șefi din IPJ Constanța, demiși. Trei agenți, dați pe mâna procurorilor

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că polițiștii care l-au lăsat să plece pe tânărul care a provocat tragedia de la 2 Mai vor fi dați pe mâna procurorilor, fiind suspectați de abuz în serviciu. Totodată, mai mulți șefi din IPJ Constanța au fost demiși.

Este vorba despre adjunctul șefului IPJ Constanța,r esponsabil cu siguranța rutieră, șeful serviciului rutier din Constanța, șeful Poliției Mangalia și șeful Poliției Vama Veche. 

Potrivit reprezentantului MAI, Eduard Ionescu, ”IPJ are în dotare 12 aparate drugtest. S-a constatat ca exista posibilitatea ca polițiștii să-l testeze pe conducatorul auto sau să-l conducă la spital pentru examinare si recoltare de probe(..). Urmează a fi sesizat parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța”. 

Reamintim că Roberta Dragomir (20 de ani) și Sebastian Adrian Olariu (21 ani) au fost victimele unui cumplit accident de circulație produs sâmbătă, 19 august, de un tânăr de 19 ani, Vlad Matei Pascu, aflat sub influența substanțelor psihotrope. În același accident alți doi tineri au fost răniți grav și un altul, ușor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite