Psiholog criminalist, despre polițiștii de pe litoral: „Sunt certați de șefi și foarte atenți să nu deranjeze pe nimeni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii din Constanța, care l-au oprit de 2 ori în trafic pe tânărul drogat, autorul teribilului accident de la 2 Mai, dar nu l-au testat pentru narcotice, „sunt atenți să nu deranjeze pe nimeni”. Aceasta este opinia psihologului criminalist Liviu Chesnoiu.

Accidentul a avut loc sâmbătă dimineață, 19 august FOTO Adevărul
Accidentul a avut loc sâmbătă dimineață, 19 august FOTO Adevărul

Originar din Constanța, specialistul a vorbit într-o intervenție la Antena 3 CNN despre modul în care au acționat oamenii legii atunci când l-au oprit în trafic pe Matei-Vlad Pascu, tânărul drogat care a accidentat mortal 2 persoane și a rănit alte 3. Chenoiu este de părere că asupra polițiștilor se fac presiuni și sunt certați frecvent de șefi. 

Eu cred că acești polițiști, când dau peste nu știu ce om de bani gata sau peste copii de bani gata, la cât sunt ei certați de șefi, sunt foarte atenți să nu deranjeze pe nimeni. Cam asta este, din punct de vedere psihologic, atmosfera la noi pe litoral. 

Dacă ar fi respectat legea - cum este dl. Godină al nostru, care n-are mamă, n-are tată, din punctul ăsta de vedere...Dar, vedeți dumneavoastră, se fac presiuni asupra polițiștilor. 

Dacă această toleranță zero de care se vorbește și în spațiul public s-ar fi aplicat și în cazul acestui tânăr, el n-ar fi avut permis de conducere de prima dată când a 'călcat pe bec'.

Deci, drogații și alcoolicii cronici nu au, după umila mea părere, dreptul de a avea permis de conducere. Sunt oameni care au pe mână o armă, cum sunt mașinile astea puternice, și pot face foarte mult rău, lor și celor din jur, care nu au nicio vină”, a spus Liviu Chesnoiu pentru sursa citată.

Cum putea fi evitată tragedia de la 2 Mai. Gafele Poliției au ucis doi tineri lăsând un drogat periculos în libertate

Politiştii din Mangalia nu au testat pentru droguri un șofer confuz, deşi i-au găsit stupefiante în mașină. L-au lăsat să plece şi după câteva ore a accidentat mortal doi tineri. Motivul: singurul drugtest era închis în biroul unui agent plecat în concediu. 

Matei Vlad Pascu (19 ani), șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai (Constanța) în dimineața de 19 august 2023, dădea toate semnele că este „o bombă cu ceas“.

Poliția a fost alertată de un șofer la 112 chiar în noaptea fatidică privitor la conduita lui Pascu în trafic, pe drumul dintre 2 Mai și Vama Veche. La control, în mașina lui au fost găsite droguri, dar Poliția l-a testat doar alcoolscopic. De ce? Pentru că singurul drugtest din sudul litoralului este la Poliția Mangalia, iar polițistul responsabil de dispozitiv este în concediu.

Deși era evident că Pascu este într-o stare euforică, cu privirea fixă, abia ținându-se drept, patrula de ordine formată dintr-un polițist și un jandarm de la Vama Veche l-a lăsat să plece, tot la volanul Mercedesului Benz 450 SL, o mașină de colecție, fără RCA plătit.

La o oră, Matei Vlad Pascu, torpilat de trei droguri extrem de puternice (cocaină, amfetamină și metamfetamină), a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, studenți la Geografie, din București, care mergeau pe acostament. El a spulberat literalmente un băiat și o fată, rănind alți doi băieți și o fată.

„Am lovit o vrabie“, le-a spus el confuz polițiștilor.

După accidentul mortal, a apărut și drugtestul – adus de Rutiera din Constanța, care îl are în dotare și îl folosește în mod curent.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite