Cad primele capete după tragedia de la 2 Mai: Șefi din IPJ Constanța, demiși. Trei agenți, dați pe mâna procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că polițiștii care l-au lăsat să plece pe tânărul care a provocat tragedia de la 2 Mai vor fi dați pe mâna procurorilor, fiind suspectați de abuz în serviciu. Totodată, mai mulți șefi din IPJ Constanța au fost demiși.

Doi tineri au murit striviți în accidentul de la 2 Mai
Doi tineri au murit striviți în accidentul de la 2 Mai

Este vorba despre adjunctul șefului IPJ Constanța,r esponsabil cu siguranța rutieră, șeful serviciului rutier din Constanța, șeful Poliției Mangalia și șeful Poliției Vama Veche. 

Potrivit reprezentantului MAI, Eduard Ionescu, ”IPJ are în dotare 12 aparate drugtest. S-a constatat ca exista posibilitatea ca polițiștii să-l testeze pe conducatorul auto sau să-l conducă la spital pentru examinare si recoltare de probe(..). Urmează a fi sesizat parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța”. 

Reamintim că Roberta Dragomir (20 de ani) și Sebastian Adrian Olariu (21 ani) au fost victimele unui cumplit accident de circulație produs sâmbătă, 19 august, de un tânăr de 19 ani, Vlad Matei Pascu, aflat sub influența substanțelor psihotrope. 

În același accident alți doi tineri au fost răniți grav și un altul, ușor. 

Poliția a fost alertată de un șofer la 112 chiar în noaptea fatidică privitor la conduita lui Pascu în trafic, pe drumul dintre 2 Mai și Vama Veche. La control, în mașina lui au fost găsite droguri, dar Poliția l-a testat doar cu etilotestul pentru că singurul drugtest din sudul litoralului este la Poliția Mangalia, iar polițistul responsabil de dispozitiv este în concediu.

Deși era evident că Pascu este într-o stare euforică, cu privirea fixă, abia ținându-se drept, patrula de ordine formată dintr-un polițist și un jandarm de la Vama Veche l-a lăsat să plece, tot la volanul Mercedesului Benz 450 SL, o mașină de colecție, fără RCA plătit.

La o oră, Matei Vlad Pascu, torpilat de trei droguri extrem de puternice (cocaină, amfetamină și metamfetamină), a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, studenți la Geografie, din București, care mergeau pe acostament. El a spulberat literalmente un băiat și o fată, rănind alți doi băieți și o fată.

Potrivit DIICOT, Vlad Pascu a fost anchetat în două dosare de deţinere de droguri, primul fiind deschis în 2017, când avea sub 14 ani. Ambele cauze au fost închise. După accident, DIICOT a deschis o nouă anchetă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite