Permisul de conducere eliberat pentru categoria B, valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete

0
Publicat:

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 261 de voturi „pentru" şi o abţinere, un proiect de lege prin care permisul de conducere eliberat pentru categoria B este valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete, potrivit Agerpres.

Motocicletă. FOTO Vlad Ispas / Shutterstock
Motocicletă. FOTO Vlad Ispas / Shutterstock

Proiectul, adoptat cu 261 de voturi „pentru" şi o abţinere, are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, în sensul stabilirii valabilităţii permisului de conducere eliberat pentru categoria B şi în cazul anumitor tipuri de motociclete, dacă deţinătorul permisului are vârsta de 24 de ani împliniţi şi permisul eliberat pentru categoria B a fost obţinut cu cel puţin trei ani în urmă.

„Minim de 24 de ani împliniţi”

Potrivit inițiativei legislative, „permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.

„Deţinătorii permiselor trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, permisul pentru categoria B obţinut de minimum trei ani şi să facă dovada absolvirii a 10 ore de pregătire practică în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule", se mai arată în iniţiativa legislativă.

Proiectul de lege a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, potrivit Agerpres.

Amintim că, potrivit noilor modificări propuse de Comisia Europeană, care au ca scop îmbunătățirea siguranței pentru toți utilizatorii drumurilor publice, adolescenții se vor putea înscrie la cursurile unei școli de șoferi și vor putea obține permisul de conducere categoria B mai devreme, la 17 ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite