Noile prevederi ale Codului Rutier care te lasă fără 725 de lei și permis de conducere

0
Publicat:

Codul Rutier prevede acum sancțiuni mai dure pentru cei care încalcă legislația, dar și noi sancțiuni introduse pentru șoferii care au un anumit comportament în trafic.

Șofer nervos FOTO Shutterstock
Șofer nervos FOTO Shutterstock

Șoferii agresivi la volan vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 580 de lei și 725 de lei și suspendarea permisului pentru o perioadă de 30 de zile.

Șoferii „care se găsesc în categoria care se deplasează succesiv de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens” sunt vizați de aceste sancțiuni, scrie gândul.ro.

Și întoarcerea mașinii prin folosirea frânei de mână sau pornirea de pe loc „cu patinarea excesivă, în gol, a roților motoare” fac parte din categoria conducerii agresive.

De asemenea, sancționați vor fi și motocicliștii care vor conduce doar cu o roată pe sol, dar și șoferii care folosesc semnalele luminoase sau sonore pentru a-i face pe conducătorii din fața lor să se dea la o parte. 

Și cei care circulă „cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral” sunt vizați. Sancționată este și „reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite