Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Constanţa, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciu estimat la 27 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

17 percheziţii domiciliare au avut loc astăzi în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Constanţa, într-un dosar privind evaziunea fiscală şi spălare de bani, care ar fi cauzat statului un prefudiciu de 27 milioane de lei. De asemenea sunt puse în aplicare 32 de mandate de aducere pentru persoanele bănuite, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor ce se impun.

 „În cauză sunt efectuate cercetări, în baza ordonanţei de delegare D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălarea banilor. 

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 - 2014, pe teritoriul României ar fi activat un grup infracţional organizat constituit din cetăţeni turci, sirieni şi români specializaţi în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani„ conform unui comunicat al Poliţiei Române.

Potrivit Poliţiei, membrii grupării ar fi efectuat importuri de produse zaharoase din Turcia la un preţ subevaluat prin intermediul mai multor societăţi comerciale cu un comportament tip fantomă, controlate de către aceştia, micşorând în acest fel valoarea taxelor vamale şi a TVA-ului, la momentul efectuării operaţiunilor de import. 

După efectuarea importului, gruparea ar fi utilizat metoda „carusel” pentru mărirea artificială a valorii produselor importate şi crearea unui avantaj fiscal pe lanţ pentru beneficiarul real al produselor importate. 

Iar prejudiciul cauzat bugetului de stat de către gruparea infracţională este de peste 27.000.000 de lei.

 Activităţile sunt desfăşurate atât la sediul D.I.I.C.O.T. – S.C., cât şi la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice

La activităţi participă poliţiştii Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Constanţa, Buzău, Vâlcea, Prahova, Ialomiţa, Giurgiu şi Argeş, precum şi jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite