Patru poliţişti români, medaliaţi la Kabul de şeful EUPOL Afganistan. 18 ofiţeri români se află în prezent în teatrul de operaţiuni din această zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru poliţişti români, medaliaţi la Kabul de şeful EUPOL Afganistan    FOTO REUTERS
Patru poliţişti români, medaliaţi la Kabul de şeful EUPOL Afganistan    FOTO REUTERS

Patru ofiţeri români de poliţie din Misiunea EUPOL Afganistan au fost medaliaţi miercuri cu medalia de serviciu, în cadrul unei ceremonii defăşurată la sediul Misiunii de Poliţie a Uniunii Europene în Afganistan.

Şeful EUPOL Afganistan i-a felicitat pe poliţiştii români pentru „contribuţia adusă la îndeplinirea obiectivelor misiunii şi implicarea activă în demersurile demarate de Uniunea Europeană pentru securitatea internaţională“,  potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

În cadrul aceleiaşi ceremonii, mai mulţi membri ai misiunii EUPOL, printre care şi un ofiţer de poliţie român, au primit diplome de apreciere din partea şefului Districtului 9 de Poliţie din Kabul, colonel Najibullah Samsoor, pentru „buna cooperare în domeniul securităţii interne“, mai precizează sursa citată.

Misiunea de poliţie a Uniunii Europene în Afganistan (EUPOL) a fost inaugurată la 17 iunie 2007 şi vizează acordarea de sprijin guvernului din Afganistan, pentru crearea şi consolidarea unei forţe poliţieneşti în măsură să contribuie la asigurarea păcii, a securităţii şi a siguranţei.

În prezent, potrivit MAI, în teatrul de operaţiuni din Afganistan se află 18 poliţişti români, care desfăşoară activităţi de pregătire profesională, îndrumare şi consiliere a poliţiştilor afgani din cadrul Ministerului Afgan de Interne, Ministerului de Justiţie şi Parchetului General.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite