Oana Lungescu va părăsi funcţia de purtător de cuvânt al NATO. Distincția acordată de Jens Stoltenberg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oana Lungescu, cel mai longeviv purtător de cuvânt al NATO, va părăsi funcţia din cadrul Alianţei la sfârşitul lunii august, după 13 ani de activitate.

Oana Lungescu și Jens Stoltenberg. FOTO Twitter Oana Lungescu
Oana Lungescu și Jens Stoltenberg. FOTO Twitter Oana Lungescu

Oana Lungescu a primit Medalia pentru Serviciu Meritoriu din partea secretarului general al Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg, pentru cariera excepțională în cadrul NATO, potrivit Stirileprotv.ro.

Într-un mesaj online, Oana Lungescu a precizat că înalta distincție i-a fost acordată cu ocazia încheierii celor 13 ani în care a fost purtător de cuvânt al NATO.

„Multe mulțumiri lui Jens Stoltenberg pentru că mi-a acordat Medalia pentru Serviciu Meritoriu la încheierea a 13 ani ca purtător de cuvânt al NATO, la sfârșitul lunii august. Sunt mândră să fiu prima femeie și prima jurnalistă care practică această meserie, precum și prima persoană născută în Europa de Est. Cine ar fi crezut că este posibil, deoarece am crescut în timpul Războiului Rece, unde #NATO era inamicul? Se pare că sunt, de asemenea, persoana cea mai longevivă cu această funcție”, a scris Oana Lungescu pe contul său de Linkedin.

Oana Lungescu. FOTO Atlantic Forum
Oana Lungescu. FOTO Atlantic Forum

„A fost un mare privilegiu să lucrez cu voi pentru a menține NATO puternică!

Românca a mulțumit și echipei cu care a lucrat la NATO, de-a lungul celor 13 ani de activitate în această funcție.

„Nu aș fi putut face nimic fără echipa mea uimitoare de presă și fără toți colegii noștri civili și militari, aliații noștri și mass-media. Vă mulțumesc tuturor! A fost un mare privilegiu să lucrez cu voi pentru a menține NATO puternică în cea mai dificilă perioadă de la Războiul Rece încoace”, a mai scris Oana Lungescu.

Românca va părăsi funcția de purtător de cuvânt al NATO în luna august. Informația a fost  confirmată de oana Lungescu printr-o postare pe Twitter.

Oana Lungescu a fost unul dintre cei mai respectați corespondenți Radio BBC Londra, unde a ocupat funcția de șef al Secției Române și ulterior, corespondent la Bruxelles, potrivit Stirileprotv.ro.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite