O româncă bolnavă de cancer s-a trezit că autoritățile din Spania i-au luat fiica fără nicio explicație

0
Publicat:

O româncă din Spania acuză guvernul spaniol că i-a luat fiica de 14 ani fără nicio explicație și au internat-o într-un centru pentru minori.

Mioara Mureșan și copiii săi
Mioara Mureșan și copiii săi

Mioara Mureșan, care locuiește în Sevilla, a aflat că fiica sa în vârstă de 14 ani a fost luată de autorități prin intermediul bunicii care locuiește în România, însă, spune José Antonio Sires, avocatul femeii, rezoluția administrativă de inițiere a procesului de abandon „ar fi trebuit să fie comunicată mamei sale imediat, în termen de maximum 48 de ore, așa cum prevăd reglementările, însă nu a fost cazul", conform publicației Știri din Diaspora.

Avocatul mai spune că Mioara Mureșan, care mai are doi copii în vârstă de 11 și patru ani, a suferit recent o intervenție chirurgicală fiind diagnosticată cu o boală gravă, iar ulterior a locuit la o prietenă.

La 20 februarie, femeia a primit o scrisoare recomandată, pe care nu a putut să o ridice de la oficiul poștal decât a doua zi. Notificarea preciza: „Vă rugăm să veniți la Serviciul de protecție a copilului în această dimineață“. În aceeași zi, minora fusese deja retrasă de la școală.

Mama copilei a înaintat o acțiune civilă la tribunalul de familie prin care a atacat decizia autorităților.

La rândul lor, cei de la Delegația Teritorială de Incluziune Socială, Tineret, Familie și Egalitate din Sevilla spun că în acest caz au acționat „cu toate garanțiile legale și juridice, dar mai presus de toate, prioritizând premisa de a proteja bunăstarea și protecția minorilor“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite