Ce cheltuieli are un român în Spania pentru un trai decent: „Numai curentul pe lună mi-a venit 400 de euro“

0
Publicat:

Mulți dintre românii care trăiesc în Spania se plâng de traiul greu din această țară. Cheltuielile strict necesare se ridică lunar la suma de 1.800 euro.

Muncitori români în Spania
Muncitori români în Spania

Românii care trăiesc în Spania au povestit pe rețelele de socializare cât costă un trai decent în această țară. „Numai curentul pe lună mi-a venit 400€.”; „546 la 2 luni și numai 2 ore căldură îi dăm drumul noaptea”; „Familie de 3, mâncare 500-600, curent, 150-200, apă 80 la 2-3 luni, asigurări private 50-80 de persoană pe lună. Cam strictul necesar în jur de 1200-1800 euro, fără niciun fel de restaurant, fițe etc”

„La care mai adăugăm cheltuielile mașinilor, carburant, itv, asigurări. La fel asigurarea casei, impozitul și cheltuieli de comunitate dacă este cazul. Medicamentele, pentru că dacă mergi prin asigurarea privată le vei plăti. Iar mâncarea s-a scumpit exagerat de mult și nu cred că se mai încadrează în cei 600, ca să nu mai zic că adăugăm detergenții și produsele cosmetice.”; „Eu cu tot ce am de plată lunar (Casă/ mașină/ asigurări/ etc), fără fițe și ieșit la restaurant, cam 1800-2200 euro o familie de 3 persoane cu ipotecă, acum depinde și de zona în care stai, depinde și cât vrei să cheltui, depinde și ce înseamnă confort pentru tine, probabil fata o să citească mesajele și o să facă o medie și asta e.”

Răspunsurile au venit la solicitarea unei românce curioasă despre condițiile de trai din Spania.

„Care e costul lunar pentru o viață decentă în Spania, plus-minus? Știu că sunt diferențe în funcție de zonă, dar aproximativ. Considerând că ai casă cumpărată, deci fără chirie. E vorba de două persoane 65+, deci nu mai vrem să muncim. Doar să ne plimbăm și să stăm într-o țară unde este cât de cât mai sigur. În România s-a ajuns la o prea mare golăneală, șmecherie, nesimțire și agresivitate. Vrem să venim în Spania o dată pentru o perioadă mai lungă, să vedem care e mersul. Am fost în vizită în Castellon și Valencia prin 2009. Merci încă o dată și viață făină tuturor! Poate o să apelăm la voi pentru găsirea unei chirii pentru 2-3 luni, când va fi cazul”, este ceea ce a întrebat femeia pe grupul Români în Spania.

În Spania trăiesc aproximativ 880.000 de români, însă mulți alții nu sunt înregistrați oficial, astfel că numărul real poate fi mai mare, conform B1.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite