O româncă a dat 1.000 de euro pe un câine de rasă, dar a avut o surpriză când a ajuns acasă

0
Publicat:

O româncă stabilită în Austria a dorit să cumpere un câine de rasă de talie mică din țară, însă s-a ales cu o corcitură și cu o pagubă de peste 1.100 de euro.

Cățelul primit era o corcitură Foto Captură Youtube
Cățelul primit era o corcitură Foto Captură Youtube

Maria, o sibiancă mutată în Austria, în orașul în Innsbruck, și-a dorit un cățel de talie mică din rasa Pooddle Canish Mini Toy. A vrut să-l cumpere din România, pentru că prețurile sunt mult mai mari. A căutat pe site-urile de anunțuri și a găsit cățelul pe care și-l dorea, deoarece se menționa că are carnet de sănătate și pedigree.

Conform publicației Ora de Sibiu, Maria a stabilit cu proprietara toate detaliile cu privire la achiziționarea cățelului și transportul acestuia. A ajuns în localitatea Linz de unde a fost luat de Maria, care a constatat cu surprindere că avea burta mare și se tot scărpina, astfel că l-a dus la un medic veterinar.

Cățelul avea burta mare și se tot scărpina. L-am dus a doua zi la veterinar și medicul mi-a spus că am adus cățelul ilegal și că nu are cip. Mi l-a luat, l-a băgat în carantină 21 de zile, timp în care îi va face injecțiile necesare. De marți este în carantină și pe 3 sau 4 aprilie trebuie să îl iau. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa pentru că eu mi-am dorit cățelul acesta. Doctorul mi-a zis că s-ar putea să nu fie rasa pe care am cumpărat-o eu, ci o corcitură, dar asta nu mă mai interesează, ci vreau să fie bine”, povestește Maria.

Proprietara care i-a vândut cățelul i-a blocat numărul de telefon

După această întâmplare, Maria a contactat-o pe proprietară, care nu i-a mai răspuns și i-a blocat numărul de telefon: „Am sunat-o pe doamna de la care l-am cumpărat să o întreb de ce m-a păcălit, dar mi-a blocat numărul. După o săptămână am sunat-o iar după alt număr și mi-a răspuns foarte urât și a zis că nu e vina ei, ci a medicului. I-am spus că dacă voia mai mulți bani îi dădeam, dar să nu mă pună în situația asta că aici nu e ca în România unde poți să ții un câine în curte și să nu te întrebe nimeni dacă e vaccinat”.

Sibianca a plătit pentru cățel 450 de euro și pentru că se află în carantină trebuie să mai achite peste 700 de euro. „Eu sper să nu îmi dea și amendă pentru că a ajuns cățelul în țară ilegal. Am făcut o greșeală, mai bine luam din Austria cățel”, a mai spus păgubita

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite