O posibilă cauză a tragediei de la Călimănești: Angajații societății care lucrează la autostrada A7 ar fi lovit conducta de gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una din cauzele vehiculate în prezent în legătură cu explozia catastrofală de la Călimănești ar fi lovirea accidentală a unei conducte de gaz cu un utilaj de săpat de către muncitorii care lucrează la autostrada A7.

Momentul în care s-a produs explozia de la Călimănești FOTO captură video
Momentul în care s-a produs explozia de la Călimănești FOTO captură video

Potrivit ziaruldevrancea.ro,  angajații societății care execută lucrări la autostrada A7 ar fi lovit cu un utilaj de săpat o conductă care transporta gaz a magistralei, iar scânteia produsă ar fi produs explozia și apoi incendiul. La autostrada A7 în județul Vrancea lucrează firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Această ipoteză pare a fi confirmată și de concluziile finale ale ISU Vrancea, care spun că incendiul devastator s-a produs după o explozie, care a avut loc din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și a apariției scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7.

Angajații firmei menționate lucrează în trei schimburi pentru a termina cât mai repede autostrada și din acest motiv se aflau pe șantier noaptea, în zona unde a avut loc explozia. 

În cursul zilei de astăzi, (n.r. joi 21 septembrie 2023) instituțiile specializate vot începe probabil cercetările pentru a stabili cu exactitate ceea ce s-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi 20 spre 21 septembrie 2023 la magistrala de gaz metan de la Călimănești.

Reamintim că patru persoane au decedat și alte cinci persoane au fost rănite în urma exploziei care a avut loc  în noaptea de miercuri spre joi, 20 spre 21 septembrie 2023.

Explozia a fost  urmată de un puternic incendiu, la o magistrală de transport gaz metan de pe raza localității Călimănești, județul Vrancea.

Conform informațiilor furnizate de ISU ”Anghel Saligny” al județului Vrancea, cei cinci răniți sunt angajați ai societății care executau lucrări la autostrada Moldovei.

Victimele au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Adjud, iar două dintre ele, care au suferit arsuri, urmau să fie transportate în această dimineață la două uniăți medicale din Capitală.

Pentru stingerea incendiului, de la ora 1.30 a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite