Vrancea: Planul Roșu activat după ce o magistrală de gaze a explodat la Călimănești Video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planul Roșu de intervenție a fost activat după ce o magistrală de gaze a explodat la Călimănești în județui Vrancea, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, scrie Agerpres.

Intervenția pompierilor la incendiul de la Călimănești FOTO: ISU Vrancea
Intervenția pompierilor la incendiul de la Călimănești FOTO: ISU Vrancea

UPDATE:

Primele măsuri după izbucnirea incendiului la magistrala de gaze naturale din zona Călimănești: Societatea Națională Transgaz a anunțat că va opri alimentarea cu gaze naturale în orașele Focșani, Adjud și Odobești, până la stingerea incendiului.

După circa două ore de la activarea Planului roșu de intervenție, ISU Vrancea a anunțat că sunt 5 persoane rănite în urma incendiului de la magistrala de gaze de la Călimănești. Cei 5 răniși sunt angajați ai firmelor grupului UMB, care lucrează la Autostrada Moldova. De menționat că sunt date parțiale, numărul final de victime putând fi mai mare. Peroanele rănite au fost transportate la spital.

Polițiști rutieri și de ordine publică acționează pe Drumul Național 2 E 85 și arterele secundare, între Călimănești și Mărășești, pentru fluidizarea traficului și asigurarea unui perimetru de siguranță, în urma producerii unui incendiu în apropiere de localitatea Călimănești.

"Începând cu ora 01,30, la nivelul judeţului Vrancea s-a declanşat Planul roşu de intervenţie, ca urmare a unui incendiu magistrala gaz, în localitatea Călimăneşti", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.

La intervenție participă pompierii de la Secţia de Pompieri Adjud cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, Staţia de Pompieri Panciu cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi Detaşamentul de Pompieri Focşani cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, dar, în funcţie de dinamica incidentului, forţele de intervenţie ar putea fi suplimentate, adaugă Agerpres.

Știri locale



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite